Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Tabloul Los Rivales, licitat la suma de 9,76 de milioane de dolari

O lucrare de Diego Rivera, "Los Rivales" (1931), a fost vândută la preţul record de 9,76 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru un tablou al unui artist latino-american, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 12:10

Tabloul a fost vândut unei persoane care a dorit să rămână anonimă, la o licitaţie organizată la New York de casa Christie's.

Recordul anterior era deţinut de Frida Kahlo - cu care Rivera a fost căsătorit -, cu tabloul din 1939 "Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)", vândut la licitaţie în 2016, pentru 8 milioane de dolari.

Rivera (1886 - 1957) deţine şi recordul de preţ pentru un tablou al unui artist latino-american vândut vreodată, inclusiv într-o tranzacţie privată. Tabloul "Baile en Tehuantepec", din 1928, a fost cumpărat de colecţionarul argentinian Eduardo Constantini pentru 15,7 milioane de dolari, în 2016.

Tabloul "Los Rivales" a fost vândut într-o licitaţie care se întinde pe trei zile şi care are ca obiect celebra colecţie de artă a lui Peggy şi David Rockefeller - aproximativ 1.600 de tablouri, sculpturi, piese de mobilier şi bibelouri -, evaluată de specialişti la 600 de milioane de dolari.

Suma obţinută în urma licitaţiei va fi folosită în interes caritabil.

Comentarii