26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăCulturăSprijinul nerambursabil de până la 45% din valoarea proiectelor, pentru industria cinematografică

Sprijinul nerambursabil de până la 45% din valoarea proiectelor, pentru industria cinematografică

Industria cinematografică și audiovizuală va putea beneficia, în curând, de sprijinul financiar nerambursabil, în cuantum de până la 45% din valoarea proiectelor, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Modificările aduse de această Hotărâre de Guvern sunt cu privire la: extinderea termenului de valabilitate al schemei de ajutor de stat până la 31.12.2023, modalitatea alocărilor financiare, modalitatea de plată, obligațiile beneficiarului și completarea Comisiei de selecție, denumită în continuare “Comisia de Film în România”.

În termen de 30 de zile, vor fi aprobate, prin ordin al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural, procedura de evaluare și verificare a proiectelor depuse, a procedurii de monitorizare a proiectelor acceptate la finanțare și a procedurii de plată.

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a declarat, referitor la prijinul nerambursabil pe care urmează să îl primească industria cinematografică: „Relația de parteneriat dintre Ministerul Culturii, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a reprezentat un pilon pe care am putut să creștem importanța economică și de dezvoltare a sectoarelor cultural-creative. Industria cinematografică și audiovizuală, mai ales în contextul actual, are nevoie de instrumente financiare transparente, echitabile și care să fie un sprijin real pentru reluarea activității. În contextul schemei de ajutor de stat, această industrie are și un potențial extraordinar de promovare a patrimoniului românesc, față de care avem inclusiv datoria de conservare și restaurare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă