Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spectacolul „Osânda Cărţilor” la Teatrul Naţional Bucureşti

Aniversarea Centenarului Marii Unirii şi comemorarea eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 prin spectacolul „Osânda Cărţilor” la Teatrul Naţional Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2018 - 15:57

Ateneul Sfântului Pantelimon organizează spectacolul de teatru „Osânda cărţilor” în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, miercuri, 19 decembrie 2018, ora 12.00, pentru aniversarea Centenarului Marii Unirii şi comemorarea eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989. 

Realizarea unității naționale de la 1 decembrie 1918 şi jertfa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român a eroilor din decembrie 1989 constituie un arc peste timp, ai cărei pilaştri sunt adânc înrădăcinaţi în credinţa românilor în Dumnezeu. 

Armata şi Biserica au consfinţit idealul de libertate şi unitate națională exprimat cu fermitate de poporul nostru în aceste două momente istorice cruciale pentru România.  Un simbol al efortului comun al Armatei şi Bisericii de încurajare morală a luptătorilor pentru recunoaşterea valorii identitare româneşti şi a respectului noilor generaţii faţă de înaintaşii eroi ar putea fi reprezentat de imaginea preotului militar din Primul Război Mondial.

Printre preoţii confesori ai Primului Război Mondial s-a numărat şi părintele Creţu C. Gheorghe (1880-1956) de la parohia Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc şi precursorul aşezământului cultural „Ateneul Sfântului Pantelimon” de la această biserică bucureşteană. Înzestrat cu talent oratoric, putere de convingere şi de mobilizare, părintele Creţu C. Gheorghe  a îngrijit soldații răniți, a organizat colecte de cărţi şi de alimente, încurajând moral şi ajutând material pe luptătorii români pentru libertate şi unitate națională, dar şi populaţia din Basarabia. 

Puteți găsii mai multe detalii aici.

Comentarii

loading...