11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Serghei Polunin, cel mai bun balerin al lumii, promovează România cu un clip filmat pe Transalpina |VIDEO

Serghei Polunin, cel mai bun balerin al lumii, a decis să promoveze România, după vizita din această vară la TIFF.

Serghei Polunin a filmat cel mai recent clip al său, „The Road to Eternity” pe Transalpina. Filmările au continuat și într-o pădure din județul Vâlcea. Locurile au fost alese special pentru a evidenția importanța naturii și că oamenii ar trebui să o respecte.

Coregrafia și mișcările balerinului Sergei Polunin celebrează și pun în valoare frumusețile locului. Transalpina fiind un drum cu o simbolistică aparte pentru istoria și trecutul românilor.

Istoria spune că drumul a fost construit de romani, în anul 106, în timp ce se îndreptau spre Sarmizegetusa Regia.

Legenda spune că pe acest drum a fost zărit și Zamolxis, zeul suprem al dacilor. Transalpina este totodată drumul transhumanței.

În perioada interbelică, acest traseu montan a fost pietruit. Iar în anul 1938 regele Carol al II-lea, însoțit de regină și suita sa a tăiat panglica la Săliște, cu o ocazia inaugurării. Și a străbătut la volanul mașinii întregul drum. De aici și denumirea de Drumul Regelui.

A fost cu totul special să dansez în România, în mijlocul naturii. Pentru mine a fost o experiență unică. Deoarece am reușit să mă conectez la nivel spiritual cu tot ce mă înconjura”,  a declarat Sergei Polunin.

A doua parte a clipului a fost filmată în județul Vâlcea într-o pădure de stejari seculari, unii dintre ei vechi de până la 500 de ani.

M-am simțit extraordinar la filmări și mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu Sergei Polunin, care este cu siguranță un artist desăvârșit. Impresionează prin explozia mișcărilor și felul în care se adaptează extrem de rapid la condițiile de filmare, care nu au fost tocmai prietenoase”, a spus regizorul Bogdan Daragiu.

Sergei Polunin a venit în premieră în România în această vară, ca invitat special la TIFF. Balerinul a susținut un spectacol incendiar pe scena de la Castelul Banffy din Bonțida. 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă