Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: taxileader.net

Se redeschide Muzeul Luvru, după ce a suferit pierderi de 40 de milioane de euro din cauza pandemiei

Muzeul Luvru din Paris, cel mai celebru muzeu din lume, se va redeschide luni, 6 iulie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2020 - 18:45

Criza economică și socială asociată epidemiei de coronavirus a cauzat până acum "pierderi de peste 40 de milioane de euro" Muzeului Luvru din Paris, a anunţat preşedintele - director al acestei instituții, Jean-Luc Martinez, citat de agențiile internaționale de presă.

Aceasta este contextul în care muzeul ar urma să fie redeschis, luni, 6 iulie, în condiții care să permită asigurarea protecției față de noul coronavirus.

Președintele muzeului recunoaște că vor urma la trei ani dificili din punct de vedere financiar.

"Pierdem 80 la sută din publicul nostru. 75 la sută dintre vizitatorii noştri sunt de origine străină. Vom avea în cel mai bun caz 20 -30 la sută din publicul nostru înregistrat în vara anului 2019, adică cel mult între 4.000 şi 10.000 de vizitatori pe zi", a estimat Jean-Luc Martinez într-o întâlnire cu jurnaliștii.

Numărul de vizitatori va fi mult diminuat și pentru că străinii vor călători mai greu spre Franța dar și pentru că trebuie evitată aglomerația în interiorul clădirii.

Una dintre ideile avute în vedere pentru revitalizarea muzeului este aceea de a organiza, în timpul verii,  vizite pentru copii, destinate celor care nu vor pleca din Paris în vacanță.

Comentarii

loading...