21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăScandal la Iași cu fonduri culturale. Ce s-a petrecut acum 7 ani

Scandal la Iași cu fonduri culturale. Ce s-a petrecut acum 7 ani

 Reprezentanții DIICOT susțin prin intermediul unui comunicat de presă că în urmă cu șapte ani acesta ar fi format un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Procurorii DIICOT fac, luni, percheziții la Opera din Iași. Beatrice Rancea, managerul instituției, este bănuită că ar fi delapidat subvențiile acordate de Ministerul Culturii, au spus, pentru Aleph News, surse din rândul anchetatorilor.

Cei de la DIICOT mai spun că gruparea formată de managerul ieșean cuprindea persoane din Iași și București. Anchetatorii susțin că grupul infracțional a început să acționeze în anul 2014 și că membrii au obținut sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul Ministerului Culturii.

Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași.

Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte a vizat cheltuielile cu colaboratorii și chiriile. Valoarea prejudiciului este de 5 milioane de lei, precizează DIICOT.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă