10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăSatu Mare: Peste 700 de copii implicaţi în proiectul "Pe uliţele satului..."

Satu Mare: Peste 700 de copii implicaţi în proiectul “Pe uliţele satului…”

“Zilnic, începând cu 1 august, la atelierele meşteşugăreşti şi de creaţie au participat între 30 şi 40 de copii, de acasă şi din diaspora, care, sub îndrumarea meşteşugarilor şi a coordonatorilor activităţilor, s-au iniţiat în meşteşuguri oarecum uitate, au descoperit lectura şi multe jocuri interactive, s-au familiarizat cu muzica şi dansul din Ţara Oaşului, au pătruns în tainele artelor plastice şi au învăţat tehnici de acordare de prim-ajutor. De cea mai mare participare s-a bucurat piesa de teatru ‘Soacra cu trei nurori’, în interpretarea inedită a Trupei Ararat, eveniment la care au participat circa 300 de persoane. Suita de acţiuni organizate în cadrul evenimentului ‘Pe uliţele satului… la Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului’ s-a încheiat joi, când copiii au învăţat de la mătuşa Floare să gătească gogoşi delicioase”, precizează sursa citată.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că atelierele au constituit un punct de atracţie inedit în fiecare zi, atât pentru copiii negreşteni de acasă, cât şi pentru cei veniţi din diaspora în această perioadă.

“Atelierele, diversificate în fiecare zi, au oferit şansa fiecărui copil să participe, iar scopul de a apropia copiii din Negreşti-Oaş de cei din diaspora, întorşi în această perioadă acasă, a fost atins. Au fost acţiuni interactive, atractive şi educative la care copiii şi părinţii au răspuns pozitiv”, a declarat Fedorca.

Potrivit managerului cultural Natalia Lazăr, evenimentul, aflat la a treia ediţie, a avut mai mare succes decât anii precedenţi, motiv pentru care proiectul va fi continuat şi îmbunătăţit în viitor.

“Atelierele pe care le-am organizat în această perioadă a vacanţei de vară la Muzeul Ţării Oaşului au avut un ecou puternic. Am încercat să-i apropiem pe copii de patrimoniu, prin intermediul unor activităţi cu caracter non-formal, şi ne-am bucurat de receptivitatea comunităţii. Ne gândim deja la organizarea următoarei ediţii, pe care o dorim mai diversificată”, a informat Natalia Lazăr.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Ţării Oaşului, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă