Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Satu Mare: Peste 700 de copii implicaţi în proiectul "Pe uliţele satului..."

Peste 700 de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, au participat, în cursul acestei luni, la evenimentele organizate la Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului sub titlul ''Pe uliţele satului...'', a informat, vineri, un comunicat de presă al Primăriei Negreşti Oaş.

Share

Rl online 0 comentarii

17.08.2018 - 11:57

"Zilnic, începând cu 1 august, la atelierele meşteşugăreşti şi de creaţie au participat între 30 şi 40 de copii, de acasă şi din diaspora, care, sub îndrumarea meşteşugarilor şi a coordonatorilor activităţilor, s-au iniţiat în meşteşuguri oarecum uitate, au descoperit lectura şi multe jocuri interactive, s-au familiarizat cu muzica şi dansul din Ţara Oaşului, au pătruns în tainele artelor plastice şi au învăţat tehnici de acordare de prim-ajutor. De cea mai mare participare s-a bucurat piesa de teatru 'Soacra cu trei nurori', în interpretarea inedită a Trupei Ararat, eveniment la care au participat circa 300 de persoane. Suita de acţiuni organizate în cadrul evenimentului 'Pe uliţele satului... la Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului' s-a încheiat joi, când copiii au învăţat de la mătuşa Floare să gătească gogoşi delicioase", precizează sursa citată.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că atelierele au constituit un punct de atracţie inedit în fiecare zi, atât pentru copiii negreşteni de acasă, cât şi pentru cei veniţi din diaspora în această perioadă.

"Atelierele, diversificate în fiecare zi, au oferit şansa fiecărui copil să participe, iar scopul de a apropia copiii din Negreşti-Oaş de cei din diaspora, întorşi în această perioadă acasă, a fost atins. Au fost acţiuni interactive, atractive şi educative la care copiii şi părinţii au răspuns pozitiv", a declarat Fedorca.

Potrivit managerului cultural Natalia Lazăr, evenimentul, aflat la a treia ediţie, a avut mai mare succes decât anii precedenţi, motiv pentru care proiectul va fi continuat şi îmbunătăţit în viitor.

"Atelierele pe care le-am organizat în această perioadă a vacanţei de vară la Muzeul Ţării Oaşului au avut un ecou puternic. Am încercat să-i apropiem pe copii de patrimoniu, prin intermediul unor activităţi cu caracter non-formal, şi ne-am bucurat de receptivitatea comunităţii. Ne gândim deja la organizarea următoarei ediţii, pe care o dorim mai diversificată", a informat Natalia Lazăr.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Ţării Oaşului, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş.

Comentarii

loading...