17.2 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeCulturăSalvează frate, Lucian Romașcanu, atelierul pictorului Ion Pacea!

Salvează frate, Lucian Romașcanu, atelierul pictorului Ion Pacea!

Gen Bg (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU, Mare Maestru al Marii Loji Naționale ROMÂNĂ 1880, i-a scris o scrisoare ministrului culturii, Lucian Romașcanu, prin care îi solicită un creștinesc ajutor pictorului român Dinu Pacea, amenințat cu evacuarea din atelierul tatălului său, Ion Pacea.

Iată scrisoarea!

Dragă LUCIAN,

Este notoriu că ești un intelectual de înaltă clasă dar în același timp

un om drept , un politician de valoare și un Om de Suflet !

Tocmai pentru aceste calități, din ce în ce mai rare în Societatea Contemporană și pentru că te apreciez foarte mult vreau să îți împărtășesc istoria care urmează!

Doresc să ți-o împărtășesc, înainte de a deveni “Virală”

Ea  mi-a fost relatată mie ca și unui grup de lideri, reprezentanților mass-media, televiziune, scriitori, Oameni de Artă și Formatori de Opinie! Am plăcerea să ne socotim cu toții, prieteni și frați de Gândire!

În august 1999, trece la Orientul Etern unul din Marii Pictori Contemporani, Ion PACEA ! Membru de Onoare al Academiei ROMÂNE, strălucit reprezentant al Picturii românești din a doua parte a sec XX.

Fiul său, Constantin Teodor ( Dinu) PACEA  merge pe aceeași cale a tatălui său, adică  pe calea unei Picturi, unanim apreciate, de Public și de Critică, în România și în Străinătate!

citește și: Frica de ridicol – lecția lui Octavian Paler

Ca și Tatăl său, Ion PACEA, Maestrul Constantin Teodor (Dinu) PACEA, pictează și creează Frumosul în același atelier din Strada PANGRATI, aparținând UAP.

Întâmplarea (sau nefericirea Sa) face ca să aibă ca vecini de etaj, unde este Atelierul Său, două Personalități, care ocupă celelalte două ateliere:

Prof Univ și Rector al Universității de Arte Plastice, Cătălin BĂLESCU și  Prof Univ și Președinte al UAP, Dl . Petru LUCACI.

Cele două Personalități au un al treilea fidel prieten, Dl Prof Univ Călin DAN, Directorul Muzeului de Artă Contemporană! 

Ce idee frumoasă de a reuni cei trei buni prieteni pe același Palier!

Ce importanță are că dl Prof. Călin DAN nu este Pictor!

Atelierul se poate transforma înt-un” Loft” confortabil!

Dar , pentru aceasta, trebuie “ Izgonit,”  Pictorul “ Incomod “ Constantin  Teodor ( Dinu) PACEA!

Și toate mijloacele sunt puse în mișcare! Presiune, acțiune  în Justiție de Evacuare!

Rușinos, nedemn și abuziv!

Fericirea unora nu poate fi clădită pe nefericirea altora!

Nu este nici creștin nici moral!

Că “ Trioul “ de Personalități își fac favoruri reciproce, că se ajută, se stimează ..etc, etc.

Este problema lor!

Dar credem că acest abuz trebuie să înceteze înainte ca Scandalul care va izbucni să “împroaște “ pe cei trei protagoniști!

“Personne n’est au dessus des Lois”

Nimeni nu este deasupra Legilor!

Cred că, Înalta ta Autoritate de Ministru al Culturii poate “ domoli” ardoarea domnului Prof Călin DAN, care știu că îți este destul de apropiat, de a opri cu ceilalți doi amici, dorința  de a “stăpâni“ un Atelier de Pictor pentru care nu are nici vocație nici drept!

Cred în Înțelepciunea ta și în spiritul de Justiție care te animă!

Cu deosebită stimă și Afecțiune

Gral. Bg( r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

Mare Maestru

Marea Lojă Națională ROMÂNĂ 1880

MLNR1880

Arhonte al Patriarhiei Ecumenice din CONSTANTINOPOL

Co -Președinte Partidul

A.D.E.R.-Lege și Ordine

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Josep Borrell: Rusia va accepta negocieri doar în cazul că va câștiga războiul din Ucraina

Josep Borrell a declarat recent că Rusia va accepta negocieri doar în cazul în care va câștiga războiul din Ucraina. „ Eu observ clar că...

MAE a transmis la Parlamentul României solicitarea de audiere pentru șase candidați pentru poziția de ambasador

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a transmis către Comisiile de specialitate din Parlamentul României, în conformitate cu reglementările și practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere...

Josep Borrell: Rusia va accepta negocieri doar în cazul că va câștiga războiul din Ucraina

Josep Borrell a declarat recent că Rusia va accepta negocieri doar în cazul în care va câștiga războiul din Ucraina. „ Eu observ clar că...
Ultima oră
Pe aceeași temă