16.9 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeCulturăRomfilatelia la deschiderea evenimentelor culturale ale Timișoarei 2023

Romfilatelia la deschiderea evenimentelor culturale ale Timișoarei 2023

Romfilatelia a lansat în sala Filarmonicii Banatul, în avanpremiera concertului inaugural, emisiunea de mărci poștale intitulată „Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în prezența ministrului Culturii, Lucian Romașcanu si a Primarului Dominic Fritz.

Romfilatelia s-a bucurat de participarea secretarului Camerei Deputaților și membru în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, Ovidiu Ganț, a secretarului de stat din Ministerul Culturii, Andras Istvan Demeter, a reprezentanților Universității Politehnica Timișoara, ai instituțiilor de cultură din Timișoara și ai Asociației Filatelice precum si ai altor invitați.

În discursul de deschidere, Cristina Popescu a mentionat rolul mărcii poștale de ambasador și promotor al excelenței, subliniind că Romfilatelia, prin tot ceea ce face, susține, afirmă și promovează interesul național.

Ministrul Culturii a felicitat echipa Romfilatelia, evocând importanța timbrului ca mijloc de diplomație publică și bijuterie culturală, convins fiind și de reușita proiectelor orașului Timișoara.

În încheiere, Primarul municipiului Timișoara a remarcat colaborarea cu Romfilatelia în alegerea obiectivelor turistice și de arhitectură ilustrate pe seria emisiunii filatelice, evocând trimiterea mesajelor participanților, turiștilor la evenimentele celor peste 30 de comunități culturale pe care le va găzdui în perioada următoare. Edilul a subliniat că „timbrul este un simbol al dialogului între culturi, promovând imaginea Timișoarei  în spațiul public”.

Banatul e fruncea și acest oraș, Timișoara, capitală a Banatului, este pentru anul în curs și capitala europeană a culturii!

Filarmonica  Banatul si Solista Mihaela Faur au interpretat la harpă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...

Everton rămâne în Premier League

Everton și-a asigurat victoria de care avea nevoie în fața lui Bournemouth pentru a evita retrogradarea, într-o după-amiază plină de tensiune. Echipa lui Sean Dyche...

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...
Ultima oră
Pe aceeași temă