Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romanul "Enigma Otiliei" în benzi desenate, lansat la Muzeul Vârstelor

Romanul "Enigma Otiliei", de George Călinescu, va fi lansat marţi, la 80 de ani de la prima apariţie, într-o nouă interpretare: cea a benzilor desenate, la Muzeul Vârstelor găzduit de Casa Filipescu-Cesianu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2018 - 11:30

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (desenator "Istoria alternativă a Literaturii Române în benzi desenate") este autorul benzilor desenate. 

"Comics Didactic" volumul 2, cuprinde romanul "Enigma Otiliei" care a fost transpus în pagini de bandă desenată ce păstrează textul original.

Lansarea va avea loc marţi, la ora 18.00, la Muzeul Vârstelor - Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151, Bucureşti.

Evenimentul organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti va marca închiderea "Salonului BD - Poveşti din Bucureşti în benzi desenate", ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediţie.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu a demarat în anul 2012 un proiect educaţional numit "Comics Didactic". Volumele incluse în proiect transformă lectura în plăcere, iar personajele din operele literare româneşti pot deveni acum la fel de ȋndrăgite şi populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală.

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (n. 1987), autor prolific de bandă desenată si romane grafice, este implicat în multiple proiecte editoriale, precum "Legendele Dacilor" si "Comics Didactic". Participă la expoziţii personale şi de grup în ţară şi peste hotare. În 2016, el a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susţine ateliere de benzi desenate în cadrul festivalurilor, în şcoli, muzee şi teatre din întreaga ţară. 

Comentarii

loading...