19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăRomanul "Enigma Otiliei" în benzi desenate, lansat la Muzeul Vârstelor

Romanul “Enigma Otiliei” în benzi desenate, lansat la Muzeul Vârstelor

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (desenator “Istoria alternativă a Literaturii Române în benzi desenate”) este autorul benzilor desenate. 

“Comics Didactic” volumul 2, cuprinde romanul “Enigma Otiliei” care a fost transpus în pagini de bandă desenată ce păstrează textul original.

Lansarea va avea loc marţi, la ora 18.00, la Muzeul Vârstelor – Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151, Bucureşti.

Evenimentul organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti va marca închiderea “Salonului BD – Poveşti din Bucureşti în benzi desenate”, ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediţie.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu a demarat în anul 2012 un proiect educaţional numit “Comics Didactic”. Volumele incluse în proiect transformă lectura în plăcere, iar personajele din operele literare româneşti pot deveni acum la fel de ȋndrăgite şi populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală.

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (n. 1987), autor prolific de bandă desenată si romane grafice, este implicat în multiple proiecte editoriale, precum “Legendele Dacilor” si “Comics Didactic”. Participă la expoziţii personale şi de grup în ţară şi peste hotare. În 2016, el a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susţine ateliere de benzi desenate în cadrul festivalurilor, în şcoli, muzee şi teatre din întreaga ţară. 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă