Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii cumpără ficțiune. Record de vânzări la Ziua Internațională a Cărții

În doar 24 de ore, românii au cumpărat peste 120.000 de cărți, în creștere cu 60 la sută față de Ziua Internațională a Cărții din anul 2019.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2020 - 10:45

În anul 2020, la Ziua Internațională a Cărții (23 aprilie), cititorii români au avut acces la peste 10.000 de titluri având prețuri reduse cu până la 70 la sută, de la bestsellere precum Inteligența emoțională, de  Daniel Goleman, Copiii de pe Volga, de Guzel Iahina, unul dintre cele mai recente titluri ale revelației literaturii ruse a ultimilor ani sau foarte popularul volum Acolo unde cântă racii, de Delia Owens.

Cele mai căutate cărți au fost cele din categoria Ficțiune, cu o pondere de 37 la sută din totalul vânzărilor, relevă o statistică realizată de site-ul elefant.ro.

La Ziua Internațională a Cărții - 2020, în 24 de ore s-au cumpărat peste 120.000 de cărți, în creștere cu 60% față de Ziua Internațională a Cărții 2019. Comanda medie a fost de 7 cărți la fiecare coș de cumpărături. 61% dintre comenzi s-au efectuat de pe telefonul mobil, iar plata cu cardul s-a ridicat la 51%.

“Cele peste 120.000 de titluri vândute într-o singură zi sunt un record absolut pentru elefant.ro, depășind chiar și comenzile de carte plasate de Black Friday. Apetitul pentru lectură în această perioadă este covârșitor. Explicațiile sunt relativ simple. În primul rând mulți dintre noi stăm acasă și avem astfel mai mult timp pentru citit. În al doilea rând, fiind o zi în care am sărbătorit cartea, elefant.ro a propus pasionaților de lectură oferte foarte atractive ce au încântat publicul cititor”, a declarat Sergiu Chircă, CEO la elefant.ro.

Comentarii