10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăRomanian Chamber Orchestra va lansa un film dedicat Zilei Culturii Naționale

Romanian Chamber Orchestra va lansa un film dedicat Zilei Culturii Naționale

Romanian Chamber Orchestra este un ansamblu unic ce reunește 21 de muzicieni români, care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestre din Europa, cât și în interiorul României.

Romanian Chamber Orchestra anunță că va serba Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) prin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”. Filmul va prezenta cel de-al doilea proiect al ansamblului, care a avut loc în luna august a anului 2020.

Lansarea filmului documentar este programată la data de 15 ianuarie 2021, ora 19:30.

„Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre”, subliniază Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra.

Filmul documentar „Împreună pentru muzică” este o producție susținută de Asociația Tribul Artistic din Timișoara, care încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor din Romanian Chamber Orchestra și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global.

De asemenea sunt prezentate fragmente din cele două componente educaționale ale proiectului, masterclass-ul de dirijat susținut de Cristian Măcelaru și cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor violoniști, violiști și violonceliști români, susținute de Alexandru Tomescu, Irina Simon-Renes, Alina Lepper, Alexandru-Mihai Bota, Ladislau Cristian Andriș, Olga Mănescu și Octavian Lup.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă