Romanian Chamber Orchestra va lansa un film dedicat Zilei Culturii Naționale

Ansamblul Romanian Chamber Orchestra va lansa un film dedicat Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2021 - 11:49

Romanian Chamber Orchestra este un ansamblu unic ce reunește 21 de muzicieni români, care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestre din Europa, cât și în interiorul României.

Romanian Chamber Orchestra anunță că va serba Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) prin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”. Filmul va prezenta cel de-al doilea proiect al ansamblului, care a avut loc în luna august a anului 2020.

Lansarea filmului documentar este programată la data de 15 ianuarie 2021, ora 19:30.

„Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre”, subliniază Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra.

Filmul documentar „Împreună pentru muzică” este o producție susținută de Asociația Tribul Artistic din Timișoara, care încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor din Romanian Chamber Orchestra și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global.

De asemenea sunt prezentate fragmente din cele două componente educaționale ale proiectului, masterclass-ul de dirijat susținut de Cristian Măcelaru și cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor violoniști, violiști și violonceliști români, susținute de Alexandru Tomescu, Irina Simon-Renes, Alina Lepper, Alexandru-Mihai Bota, Ladislau Cristian Andriș, Olga Mănescu și Octavian Lup.

Comentarii