Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România va organiza 12 evenimente la Târgul de Carte de la Göteborg 2018

România va participa şi anul acesta la Târgul de Carte de la Göteborg, în perioada 27 - 30 septembrie, unde va organiza 12 evenimente la care sunt invitaţi scriitori, editori, profesori şi jurnalişti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2018 - 10:47

Ediţia din acest an a târgului are ca teme principale respectul şi toleranţa, care vor fi reflectate în cadrul unor evenimente culturale, literare şi vizuale, transmite Institutul Cultural Român.

Temele adiacente ale celei de-a 34-a  ediţie a Târgului de Carte Bok&Bibliotek sunt literatura crime fiction, precum şi imaginea şi ilustraţia ca forme de expresie narativă.

Între invitaţi se numără Rebecka Bülow, Ylva Gripfelt, Bogdan Hrib, Khashayar Naderehvandi, Victoria Pătraşcu, Mårten Sandén, Stelian Ţurlea, Arina Stoenescu, Felix-Narcis Nicolau şi Ingmar Söhrman.

ICR organizează zece seminarii (atât în cadrul programului oficial al târgului, cât şi la standul EUNIC) şi lecturi dedicate traducerii. Literatura română este reprezentată şi în cadrul standului EUNIC Stockholm, reţeaua institutelor culturale din Suedia. Printre temele abordate, în timpul dezbaterilor de la Târgul de la Göteborg, se află „Dinamica imaginii şi creativitatea în literatura pentru copii“ – studii de caz România/Suedia, „Limba română şi istoria predării sale în Suedia“ (program în cadrul strategiei ICR Stockholm de marcare a Centenarului Marii Uniri), lansarea ediţiei speciale a revistei „Kritiker“ dedicată literaturii române (program în cadrul strategiei ICR Stockholm de marcare a Centenarului Marii Uniri), „Show me your story:The art of visual storytelling“, „Arta ilustraţiei“, „European crime: Shaping the perfect crime novel“, „Criminal minds“, „Între mări calde şi reci: Crime Fiction în România şi Ţările Nordice“, „Între mări calde şi reci: Crime Fiction în România şi Ţările Nordice“.

România a fost ţară invitată a Târgului de Carte de la Göteborg în 2013.

Comentarii

loading...