10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăRecompensă uriașă pentru identificarea hoților care au jefuit un muzeu din Dresda

Recompensă uriașă pentru identificarea hoților care au jefuit un muzeu din Dresda

Această sumă este destinată persoanelor private care vor oferi informaţii ce vor permite arestarea autorilor jafului – care ar fi în număr de cel puţin patru – şi descoperirea obiectelor furate – 11 obiecte care ar conţine în total mai multe sute de diamante, au precizat într-un comunicat Parchetul din Dresda şi Poliţia federală germană.

“Nu vom renunţa la niciun efort pentru a rezolva acest caz”, au declarat anchetatorii germani după acest jaf, comis luni în zori, care a şocat opinia publică din Germania.

A fost constituit un grup de anchetă alcătuit din 40 de persoane, denumit “Epolet”.

Luni, cu puţin timp înainte de ora locală 05:00 (04:00 GMT), patru hoţi au reuşit să pătrundă în muzeul din acest oraş cu arhitectură barocă din fosta Republică Democrată Germană pentru a fura obiecte ce datează din secolul al XVIII-lea.

Unsprezece piese întregi au fost furate, în timp ce părţi din alte trei obiecte au fost date dispărute. Printre ele figurează “Diamantul alb din Dresda”, denumit şi “Diamantul alb de Saxonia”, care are 49 de carate.

Directorii Muzeului Grunes Geworble (Seiful Verde) au declarat luni că obiectele furate au o valoare istorică şi culturală inestimabilă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă