22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăCulturăRecital de muzică sacră „Agnus Dei“

Recital de muzică sacră „Agnus Dei“

Soprana Renata Vari, mezzosoprana Maria Jinga și pianista Mădălina Florescu vor interpreta arii și duete din operele marilor compozitori Pietro Mascagni, Giuseppe Verdi, Alessandro Stradella, Giovanni Battista Pergolesi și Johann Sebastian Bach.

Ne vom bucura, împreună, de frumusețea extraordinară a pieselor „Ave Maria”, “Iubi-te voi Doamne”, „Pieta Signore”, „Panis Angelicus” „Pie Jesu” din Requiem-ul lui Webber și „Agnus Dei” din Requiem-ul de Verdi.

Seara se va încheia prin celebra compoziție a lui J.S. Bach – coralul “Jesus bleibet meine freude”. “Iisus este bucuria mea” rămâne laitmotivul carierei lui Dinu Lipatti, fiind lucrarea prin care marele pianist român își încheia toate recitalurile.

Cariere de excepție

Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din Traviata de Giuseppe Verdi, Mimi și Musetta din opera La Boheme de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum și multe altele.

Mezzosoprana Maria Jinga a debutat la Opera Naţională Bucureşti în anul 2005, în rolul Rosina din „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini. Este câştigătoarea celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice, a câştigat Marele Premiu la Concursul Naţional Hariclea Darclée Brăila, Medalia Academiei Lutece şi a fost finalistă a Concursului Internaţional George Enescu. În anul 2016 a fost distinsă cu premiul pentru Cea mai bună solistă lirică în cadrul Galei premiilor operelor naționale.

Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din București, secția Pedagogie muzicală  – dirijat coral și secția Interpretare muzicală – pian, a obținut Diploma de formator „Train the Trainer”, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Națională București. A susținut recitaluri de muzică de cameră în majo-ritatea centrelor culturale din București și din țară. A fost distinsă, în anul 2008, cu Premiul de excelență aniversar oferit de Forumul Muzical Român.

Conceptul recitalului de muzică pascală “Agnus Dei” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu -Lipatti”. 

 

 

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă