Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protocol de colaborare Academia Română - Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Parteneriatul dintre cele două instituții se bazează pe misiunea Academiei Române de a promova limba, cultura, istoria și spiritualitatea românilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2020 - 13:37

Academia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Secretariatului General al Guvernului României au încheiat un protocol de colaborare. Parteneriatul are ca scop promovarea colaborărilor științifice comune dintre România și Republica Moldova.

Parteneriatul parafat la sediul Academiei Române de către acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și de doamna Ana Guțu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Secretariatul General al Guvernului este încheiat pe o perioadă de doi ani.

Protocolul semnat prevede colaborarea științifică dintre Academia Română și instituțiile academice și universitare din Republica Moldova pentru organizarea unor evenimente științifice în Republica Moldova, crearea unor echipe mixte de cercetători care să participe la realizarea unor proiecte comune și publicarea în comun a rezultatelor cercetărilor științifice.

„Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și Academia Română au interes să promoveze cultura și știința românească în ansamblul său, de pe ambele maluri ale Prutului. Din acest motiv am încheiat un acord de colaborare, tocmai pentru ca această creație științifică și cercetarea la cel mai înalt nivel să se facă în cele două țări românești la modul coordonat. Sperăm ca în viitor această unire întru știință, cultură, artă să întărească pregătirea unirii la care ne gândim toți și care acum mai bine de 100 de ani s-a înfăptuit prin voința exprimată la Chișinău, la Cernăuți și apoi la Alba Iulia“ a declarat acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

Comentarii

loading...