Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiectul cultural ”In memoriam: Șerban Ionescu”

Asociația Culturală ConCerto a lansat în data de 21 noiembrie a.c.proiectul cultural caravană ”In memoriam: Șerban Ionescu”.

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 16:39

Proiectul își propune să articuleze gestul firesc de păstrare și permanentizare a memoriei a celui care a adăugat excelența scenei teatrului românesc - Șerban Ionescu.

Evenimentul va fi alcătuit din vernisarea unei expoziții de artă plastică a cunoscutului artist Valeriu Mladin și proiecția unui film documentar despre actorul Șerban Ionescu realizat în studiourile Televiziunii Române de Daniela Ciolan și Andraș Demeter. Calendarul de evenimente are următoarea desfășurare: - În perioada 21 noiembrie -10 decembrie proiectul se va desfășura la Teatrul de Comedie ,timp în care expoziția va fi panotată și va putea fi vizitată în programul de lucru al teatrului. Vernisarea expoziției și proiecția filmului vor avea loc pe 24 noiembrie 2018 începând cu ora 18.30. Evenimentele au loc în foaierul teatrului și în Sala Studio a Teatrului de Comedie din București. - În perioada 11 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019 proiectul se va desfășura la Teatrul Odeon din București.

Expoziția va putea fi vizitată în această perioadă în programul instituției, iar vernisarea acesteia și proiecția filmului In memoriam:Șerban Ionescu” vor avea loc în data de 11 decembrie începând cu ora 19.00. Evenimentele au loc în foaierul teatrului și în Sala Studio a Teatrului Odeon din București. - În perioada 7 ianuarie – 21 ianuarie 2019 proiectul se mută la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București. Vernisarea expoziției și proiecția filmului vor avea loc în data de 9 ianuarie 2018 începând cu ora 19.00 la Sala Media din incinta Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București. Expoziția va fi panotată și va putea fi vizitată în spațiul amenajat în interiorul sălii Media din incinta Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Caravana ”In memoriam:Șerban Ionescu” va continua în 2019 itinerariul prin teatrele bucureștene, dar și în orașele în care actorul Șerban Ionescu a desfășurat activități artistice (Petroșani, Corabia, etc). Proiectul ”In memoriam:Șerban Ionescu” reprezintă o extensie a Festivalului Național de Teatru și Film pentru Tineret ”Șerban Ionescu” a cărui ediție inaugurală s-a desfășurat în perioada 21- 23 septembrie 2018 la București, cu sprijinul Universității Populare ”Ioan I. Dalles”. Inițiativa acestor proiecte aparține Magdei Catone, prietena, soția și partenera de scenă a marelui actor. Reamintim faptul că actorul Șerban Ionescu s-a născut în data de 23 septembrie 1950 în orașul Corabia și s-a stins din viață în data de 21 noiembrie 2012 la București în urma unei cumplite boli.

Comentarii

loading...