Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prinţul Charles în vizită la Institutul Cultural Român din Londra

Prinţul Charles s-a aflat joi la Institutul Cultural Român din Londra, unde a vizitat expoziţia de acuarele asociată volumului bibliofil "Transylvania Florilegium", care celebrează unicitatea şi extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 14:06

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR, a discutat cu Alteţa Sa Regală despre continuarea parteneriatului dintre Institutul Cultural Român şi "Fundaţia Prinţul de Wales" din România.

Preşedintele ICR a folosit acest prilej pentru a-i mulţumi moştenitorului coroanei britanice că a acceptat ca Fundaţia "Prinţul de Wales" din România să devină unul dintre partenerii Institutului Cultural Român în derularea programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, precizează sursa citată.

Printre invitaţi s-au numărat o parte dintre cei 36 de artişti din întreaga lume care semnează cele 124 de acuarele, personalităţi ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi diplomaţi şi diplomaţi culturali afiliaţi misiunilor româneşti din Londra şi parteneri ai acestora.

De asemenea, Prinţul Charles s-a delectat cu o mică expoziţie culinară cu produse bio şi artizanale româneşti. La final, înaltul oaspete a primit în dar din partea preşedintelui ICR un album şi o operă de artă creată special de artistul Mihai Ţopescu, iar din partea ambasadorului României - un stilou inspirat de creatorul acestui instrument de scris, românul Petrache Poenaru.

Sursa citată reaminteşte că Prinţul Charles a vizitat pentru a doua oară sediul londonez al Institutului Cultural Român, după ce, în anul 2014, a acceptat invitaţia de a participa la vernisajul unei expoziţii de peisaje transilvane, care a fost realizată, la fel ca "Transylvania Florilegium", la propunerea şi cu sprijinul său. Cu prilejul vizitei de acum patru ani, moştenitorul coroanei britanice a păşit pentru prima dată într-o misiune diplomatică românească.

Albumul de lux "Transylvania Florilegium", îngrijit de reputatul profesor şi botanist dr. John Akeroyd, cu o prefaţă semnată de însuşi ASR Prinţul de Wales, va apărea în două volume şi un total de 124 de planşe realizate de-a lungul a şapte ani, se arată în comunicatul citat.

Evenimentul multi-art organizat în jurul acestei apariţii editoriale excepţionale dedicate biodiversităţii româneşti face parte din programul Institutului Cultural Român de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri.

Vizita Prinţului Charles la ICR Londra a avut loc în prezenţa ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache, şi a reprezentanţilor Addison Publications, Sir Nicholas Pearson şi Lady Henrietta Pearson, iniţiatorii expoziţiei şi albumului.

Comentarii

loading...