Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Adrian Câtu

Premiu internațional de excelență pentru un fotograf român

Fotojurnalistul român Adrian Câtu a câștigat Premiul de Excelență în cadrul celei de-a 77-a ediții a competiției "Pictures of the Year International".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2020 - 16:16

Adrian Câtu, fotograf la Documentaria, a câștigat un Premiu de Excelență la categoria Portret, în cadrul celei de-a 77-a ediții a competiției de fotojurnalism "Pictures of the Year International" (POYi).

Fotojurnalistul Adrian Câtu a obținut acest premiu pentru fotografia “Patric”, realizată în iunie 2019, reprezentând un băiat care a suferit o intervenție de corectare a unei malformații cardiace congenitale.

“Sunt diagnosticate aproximativ 1200 noi asemenea cazuri pe an la copii, și abia ajung să fie operate în jur de 500, pentru că există prea puțini chirurgi specializați pe așa ceva. Am fost impresionat de curajul lui Patric și al celorlați copii pe care i-am cunoscut", a declarat Adrian Câtu.

Concursul "Pictures of the Year International" a fost inițiat în 1944 de Missouri School of Journalism,
ca o competiție pentru fotoreporterii americani și a devenit ulterior unul din cele mai
importante concursuri internaționale de fotojurnalism.

La ediția din acest an au fost înscrise zeci de mii de imagini, grupate pe 35 de categorii.

Comentarii