5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Premieră pentru festivalul Untold de anul acesta. Regele Naiului va fi pe scenă

  Festivalul Untold va înregistra o premieră în acest an când maestrul Gheorghe Zamfir va concerta pe scena principală a ediției din acest an. Concertul va avea loc vineri, de la ora 22.30.

Cu peste 185 de albume compuse, vândute în 120 de milioane de exemplare, Gheorghe Zamfir este o legendă a muzicii.

Celebrul naist are un palmares ce cuprinde compoziții recompensate cu 100 de discuri de aur și de platină, premii și distincții obținute la nivel mondial.

Este primul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA și care a cântat în timpul mesei private a unui Papă. Este vorba de Ioan Paul al II-lea, în 1988.

Cunoscut ca Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman și mulți alții. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor ,,Once Upon A Time in America” și „The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, Tarantino folosind interpretarea piesei „Lonely Shepherd” în coloana sonoră a peliculei „Kill Bill”.

„Una dintre cele mai mari dorințe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul Untold fiind implicat în promovarea acestui proiect”, au transmis organizatorii festivalului, potrivit cărora doritorii vor putea achiziționa cărămizi virtuale din viitoarea clădire a academiei.

Cei care le vor cumpăra își vor vedea numele în calitate de fondatori „plutind” în zona Amfiteatrului Academiei cu ajutorul tehnologiei AR (Realitate Augmentată).

De asemenea, după festivalul Untold va fi lansată o colecție de NFT-uri (Non Fungible Tokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir.

Untold se desfășoară la Cluj-Napoca înte 9 și 12 septembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă