16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăCulturăPodcastul & Arhiva online Scena.ro: ”A fi sau a nu fi independent”

Podcastul & Arhiva online Scena.ro: ”A fi sau a nu fi independent”

Dincolo de scenă există o lume în care actorii își trăiesc viața de fiecare zi – fac alegeri personale și profesionale, își apără (sau nu) integritatea morală, acționează și iau atitudine (sau nu) pentru apărarea propriilor idei și principii de viață. Îi vezi pe scenă, le admiri spectacolele, dar știi oare ce cred ei despre lumea în care trăim cu toții?

 

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a revistei, lansăm Podcastul Scena.ro care își propune o serie de discuții esențiale cu unii dintre cei mai cunoscuți și interesanți creatori de teatru români, din toate generațiile. O dată la două săptămâni vom aborda teme de dezbatere a căror relevanță trece dincolo de scenă și vom căuta răspunsuri la întrebări pe care poate ni le-am pus cu toții la un moment dat. Primele 6 episoade acoperă realități sociale, profesionale și personale trăite în cei aproape 30 de ani de la schimbarea de regim din 1989, din perspectiva profesioniștilor scenei de la noi, care au traversat și ei acest „șantier în construcție” al tranziției.

Începând de azi, 28 august 2018, puteți asculta primul episod cu tema “A fi sau a nu fi independent” discutată cu regizoarea Catinca Drăgănescu și actorul și regizorul Florin Piersic  Jr., un „veteran” al scenei de teatru independente de la noi.

Podcastul Scena.ro este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei – https://soundcloud.com/revistascenaro dar și pe www.eteatru.ro

Podcastul Scena.ro este moderat de criticii de teatru Cristina Modreanu, redactoarea șefă a revistei Scena.ro și Oana Cristea-Grigorescu, redactoare la Radio România și este produs de ARPAS și Teatrul Național Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro-resurse culturale disponibile online, co-finanțat de AFCN.

Începând din această zi, Arhiva online a revistei Scena.ro este activă, iar toate cele 40 de numere apărute în primii 10 ani de existență aniversați de revistă în 2018 pot fi acum accesate. 

Alte materiale de actualitate pe website-ul Scena.ro:

  • Cronica săptămânii: Doi pescăruși. Zbor încrucișat de Cristina Modreanu
  • Interviu:  Tompa Gabor: „Cred că teatrul bun este pe înţelesul tuturor”
  • Dezbatere:  Familia contemporană – Tu ce fel de familie ai?

 

Urmărește-ne: 

  • pe Instagram, pentru concursul cu premii în abonamente pentru 2019: https://www.instagram.com/scena.ro
  • pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/revistascena.ro
  • pe canalul Youtube al Scena.ro: https://www.youtube.com/revistascenaro

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă