13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăPlacido Domingo acceptă toată responsabilitatea privind acuzaţiile de abuz sexual şi prezintă...

Placido Domingo acceptă toată responsabilitatea privind acuzaţiile de abuz sexual şi prezintă scuze

“Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acţiunile mele”, a adăugat tenorul în acest text transmis în Spania de agenţia Europa Press. 

American Guild of Musical Artists a concluzionat că tenorul a hărţuit sexual 27 de femei în perioada în care a fost directorul Operei din Washington şi a celei din Los Angeles, informează marţi Associated Press. 

“Înţeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor”, a recunoscut cântăreţul în comunicatul publicat marţi. 

Scandalul care îl vizează pe Domingo a izbucnit la jumătatea lunii august 2019, când Associated Press a publicat un articol în care mai multe femei îl acuzau de hărţuire sexuală.

Douăzeci de femei au declarat atunci că Plácido Domingo a avut un comportament neadecvat la adresa lor – atingeri, cereri persistente de a avea întâlniri private, apeluri telefonice nocturne şi tentative de sărut.

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin s-au numărat printre instituţiile care şi-au exprimat sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care l-au inclus. 

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări – opere, arii şi duete – şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă