Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pianista Sinziana Mircea lansează două videoclipuri

"Carmina Burana" reflectă vremurile în care trăim, dar în care nu trebuie să ne pierdem speranța.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

30.10.2020 - 16:00

Ministerul Culturii acordă Bursa Bratianu pianistei romane Sinziana Mircea, pentru promovarea valorilor culturale contemporane din România.

În cadrul acestei burse Sinziana lanseaza două videoclipuri: Fortuna – după Carmina Burana, de Carl Orff, si Home – după Dansurile Romanesti, de Theodor Rogalski.

Videoclipul Fortuna a fost lansat joi, 29 octombrie de la ora 19, urmat de lansarea videoclipului Home la o săptămână după, respectiv joi 5 noiembrie, de la aceeasi ora 19, pe canalul YouTube al artistei.

„Bursele și premiile Bratianu au fost acordate pentru prima dată în acest an, în cadrul a trei sesiuni. Prin acest proiect artistii contemporani sunt sprijiniți financiar și totodată moral. Avem tineri care sunt valorosi și care pot performa și cu ajutorul burselor Bratianu. Acestea pot fi o rampă de lansare a multor proiecte de succes și mă bucur să văd că Sinziana Mircea, laureată ăn multe concursuri internationale, a  folosit bursa pentru demararea unui nou proiect muzical. Felicitări Sinziana și mult succes în tot ceea ce îți propui”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Sinziana Mircea a afirmat că această bursă a ajutat-o să continue explorarea direcției componistice.

"Bursa Bratianu, oferită de Ministerul Culturii a reprezentat un punct de sprijin extrem de important, într-un moment foarte dificil pentru artisti. Totodată, acest proiect m-a încurajat să continui explorarea direcției componistice, dincolo de cea interpretativa. Ca o prelungire a proiectului "Imagine Chopin" de anul trecut, în acest an, în cadrul Bursei Bratianu am ales doua piese extrem de contrastante, dar care, în acest context pandemic, au o semnificatie aparte pentru mine”, a declarat pianista Sinziana Mircea.

Prima dintre cele două piese care a fost lansată joi, 29 noiembrie, pe canalul Youtube al Sinzianei Mircea este piesa Fortuna – Variatiuni pe teme din Carmina Burana, de Carl Orff.

Sinziana a mărturisit: ”De ce Carmina Burana? Pe de-o parte, dramatismul cantatei "Carmina Burana" reflectă vremurile în care trăim, dar în care nu trebuie să ne pierdem speranța. Muzica pe care mi-am dorit să o impartasesc cu voi este despre curaj, perseverență si victorie. Videoclipul piesei aduce un strop de magie, impletind realul cu imaginarul, plecând de la vechile legende romanești legate de Sânziene. În credința populară, acestea sunt ființe fantastice, care trăiesc în pădure și care în noaptea de Sanziene cantă, dansează si aduc energii binefacătoare întregii lumi. Mesajul videoclipului este despre o căutare perpetuă a sinelui proiectat într-o dimensiune fantastică, ghidați fiind de muzica și de legatura profundă cu natura.

Cea de-a două piesă pentru care videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare este ”Home”, inspirată de teme din Dansurile Romanești ale lui Theodor Rogalski, care evocă acea senzașie de bucurie absolută pe care o avem atunci cand ne gandim la ceea ce înseamnă "acasă" pentru fiecare dintre noi, așa cum mărturisește Sinziana: "Acasă" nu este un loc, ci un sentiment: este ceea ce simțim atunci când suntem fericiți. Pentru mine, "acasă" înseamna România și muzica ei.” 

De menționat este faptul că în producerea videoclipurilor, Sinziana Mircea si Dan Gherghiceanu – Aeroview.ro, se află la cea de a doua colaborare, dupa Turneul "Imagine Chopin" din 2019, Dan realizând proiecțiile video din timpul concertului de la Sala Radio care a avut loc anul trecut, pe 14 noiembrie 2019. 

"Suntem onorați de această nouă colaborare cu Sinziana Mircea, un muzician deosebit cu o interpretare muzicală spectaculoasă, venind mereu cu elemente inovative", a spus Dan  Gherghiceanu.

 Facebook SinzianaMircea

 Instagram SinzianaMircea.

 Sinziana Mircea, Young Steinway Artist, are o carieră internațională concertând în toată Europa, America de Nord și Asia. După debutul la 10 ani pe scena Atheneului din România, pianista și-a marcat debutul la Tokyo Metropolitan Theatre / Japonia si St Martin-in-the-Fields London / UK la doar 20 de ani. Patru ani mai târziu, a debutat la Carnegie Hall din New York ăntr-un recital, recompensat de publicul american cu aplauze în picioare. La scurt timp, Sinziana a concertat în primul său turneu în China. Aparițiile sale recente includ: Carnegie Hall, Bucharest Radio Hall, Stockholm Philharmonic, Tallinn Philharmonic, Harvard Club New York, Bucharest Philharmonic, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Sinziana este câștigătoare a premiului Van Cliburn Foundation & TCU Scholarship Award (2014), precum și castigător al Academiei Internationale de Piano din Miami (2016). Sinziana a primit titlul de Young Steinway Artist in 2017, desemnând cei mai promitatori pianiști din întreaga lume.

Inregistrările concertelor sale live au fost transmise de toate canalele de radio europene importante pentru muzica clasică, inclusiv BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio România Muzical si altele (Suedia, Norvegia, Polonia).

În 20 septembrie 2020, recitalul Sinzianei Mircea a fost capul de afiș pentru ediția emisiunii “Through the night” produsa de BBC Radio 3, difuzată in 13 țări europene, cu o audiență de un milion de ascultători.

În 2020 turneul său în Asia a fost amânat din cauza pandemiei, iar Sinziana a avut timpul necesar și inspirația de a compune o serie de prelucrări după compozitori celebri ai secolului XX, piese care sunt incluse pe albumul pregătit la Electrecord, ce urmeaza a fi lansat la începutul lunii decembrie. 

 

YouTube: https://www.youtube.com/user/sanzianamircea

Facebook: https://www.facebook.com/sanziana.mircea

Instagram: https://www.instagram.com/sinziana.mircea/

Comentarii