19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăPeter Bogdanovich, premiat pentru întreaga carieră la Lumière Film Festival

Peter Bogdanovich, premiat pentru întreaga carieră la Lumière Film Festival

La evenimentul care va avea loc în perioada 13 – 20 octombrie, Bogdanovich va ţine şi un masterclass, potrivit The Hollywood Reporter.

Trofeul îi va fi acordat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 17 octombrie.

Înainte de festivalul de la Lyon, condus de Thierry Frémaux (delegatul general al Festivalului de la Cannes), Bogdanovich va fi protagonistul mai multor evenimente în Franţa: lansarea unei versiuni restaurate a filmului lui „Saint Jack” (1979), dar şi a noului documentar „The Great Buster” despre Buster Keaton.

În plus, documentarul „One Day Since Yesterday: Peter Bogdanovich & The Lost American Film” (2014), realizat de Bill Teck, va avea premiera în Franţa.

Romanul „The Killing of the Unicorn” (1984), semnat de Bogdanovich, va fi, de asemenea, publicat pentru prima dată în Franţa.

Peter Bogdanovich, născut în statul New York pe 30 iulie 1939, într-o familie sârbo-austriacă, este actor, regizor şi producător. A fost recompensat cu premii la Veneţia, San Sebastián şi Locarno şi a primit două nominalizări la premiile Oscar, pentru regia şi scenariul filmului „The Last Picture Show” (1971), care i-a adus un trofeu BAFTA. Pentru documentarul „Tom Petty and the Heartbreakers: Runnin’ Down a Dream” (2007), el a primit un premiu Grammy. 

La cea de-a zecea ediţie a Lumière Film Festival va fi recompensată cu premiul Lumière actriţa Janes Fonda.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă