Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhul Daniel

Patriarhul de la Constantinopol și cel al României au aceeași viziune despre Catedrala Sfânta Sofia

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, de la Constantinopol, i-a mulţumit patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, pentru susţinerea exprimată în cazul Bazilicii ''Sfânta Sofia'' din Istanbul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2020 - 00:09

"Din adâncul sufletului vă mulţumim pentru scrisoarea Preafericirii Voastre, prin care vă exprimaţi întristarea profundă atât personală, cât şi a Preasfintei Biserici din România cu privire la decizia recentă luată de autorităţile statale turce de transformare a muzeului Sfintei Sofia în moschee musulmană", a scris Patriarhul Bartolomeu către Patriarhul Daniel, potrivit site-ului basilica.ro.

Acest mesaj al Patriarhului de Constantinopol răspunde poziției exprimate de Patriarhia Română, care  şi-a exprimat acum o lună susţinerea pentru menţinerea ca muzeu a Bazilicii ''Sfânta Sofia'' din Istanbul.

După cum se știe, în ciuda opoziției manifestate de întreaga comunitate internațională, regimul Erdogan a transformat muzeul Sfânta Sofia în moschee.

Comentarii