11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCulturăParis: O acuarelă rară, a fost adjudecată la peste 600.000 de euro

Paris: O acuarelă rară, a fost adjudecată la peste 600.000 de euro

Această lucrare nu a mai apărut în licitaţii până acum. Estimată între 500.000 şi 600.000 de euro, acuarela a fost adjudecată la 629.000 de euro (taxe incluse). 

În noiembrie 2017, o lucrare similară a fost cumpărată cu 505.000 de euro în timpul unei licitaţii organizate la Artcurial, iar în 2015, o altă creaţie a lui Hergé a fost vândută pentru 770.600 de euro, la aceeaşi casă de licitaţie. 

Acuarela a fost realizată pentru coperta Le Petit Vingtième, publicat pe 22 iunie 1939 pentru a ilustra un episod din “Sceptrul lui Ottokar/ Sceptre d’Ottokar”, al şaptelea album al aventurilor reporterului Tintin. 

Piesa propusă de Christie’s în parteneriat cu galeria Daniel Maghen, în format pătrat, îl reprezintă pe Tintin, flămând, fugind din regatul (imaginar) Bordurie cu o damigeană de vin în mână şi o pâine ţinută strâns la piept. Căţelul Milou îl însoţeşte, cu un os în gură.

Lucrarea a fost oferită de Hergé unui prieten şi “a rămas în familia fericitului beneficiar timpd e 77 de ani”, a explicat Philippe Goddin, biograful lui Hergé şi autorul notiţei consacrate acestui lot din catalogul casei de licitaţii. 

În afară de opere ale lui Hergé, Christie’s a pus în vânzare planşe originale ale unor mari nume ale BD-ului, între care Edgar P. Jacobs, Hugo Pratt, Gotlib, Franquin.

În total, vânzările au fost de peste 2,59 milioane de euro.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă