Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Paris: O acuarelă rară, a fost adjudecată la peste 600.000 de euro

O ilustraţie rară în creion, color, a desenatorului belgian Hergé, părintele personajului Tintin, a fost adjudecată joi seară, la Christie's Paris pentru suma de 600.000 de euro, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 13:46

Această lucrare nu a mai apărut în licitaţii până acum. Estimată între 500.000 şi 600.000 de euro, acuarela a fost adjudecată la 629.000 de euro (taxe incluse). 

În noiembrie 2017, o lucrare similară a fost cumpărată cu 505.000 de euro în timpul unei licitaţii organizate la Artcurial, iar în 2015, o altă creaţie a lui Hergé a fost vândută pentru 770.600 de euro, la aceeaşi casă de licitaţie. 

Acuarela a fost realizată pentru coperta Le Petit Vingtième, publicat pe 22 iunie 1939 pentru a ilustra un episod din "Sceptrul lui Ottokar/ Sceptre d'Ottokar", al şaptelea album al aventurilor reporterului Tintin. 

Piesa propusă de Christie's în parteneriat cu galeria Daniel Maghen, în format pătrat, îl reprezintă pe Tintin, flămând, fugind din regatul (imaginar) Bordurie cu o damigeană de vin în mână şi o pâine ţinută strâns la piept. Căţelul Milou îl însoţeşte, cu un os în gură.

Lucrarea a fost oferită de Hergé unui prieten şi "a rămas în familia fericitului beneficiar timpd e 77 de ani", a explicat Philippe Goddin, biograful lui Hergé şi autorul notiţei consacrate acestui lot din catalogul casei de licitaţii. 

În afară de opere ale lui Hergé, Christie's a pus în vânzare planşe originale ale unor mari nume ale BD-ului, între care Edgar P. Jacobs, Hugo Pratt, Gotlib, Franquin.

În total, vânzările au fost de peste 2,59 milioane de euro.

Comentarii

loading...