Foto: Arhivă

Papa Francisc, mesaj de Paști: "Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă"

Suveranu Pontif, Papa Francisc, oficiază slujba dedicată Paștelui Catolic din interiorul Catedralei Sfântul Petru de la Vatican.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2021 - 10:22

Suveranu Pontif, Papa Francisc (84 de ani), oficiază slujba dedicată Paștelui Catolic şi oferă binecuvântarea ''Urbi et Orbi'' din interiorul Catedralei Sfântul Petru de la Vatican, nu din Piaţa Sfântul Petru.

"La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă", este mesajul transmis de Suveranul Pontif.

"Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă", a spus Papa Francisc.

Ca și acum un an, în 2020, și în anul 2021 slujba este oficiată în interior, cu un număr restrâns de participanți, din cauza pandemiei. Anul acesta, la slujbele oficiate în Săptămâna Mare s-a permis accesul în interiorul catedralei a unui număr de cel mult 200 de persoane.

Înainte de anul 2020, Suveranul Pontif oficia slujba dedicată Paștelui Catolic în aer liber, în Piaţa Sfântul Petru, în fața a mii de credincioși.

Comentarii