15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăOpt obiective majore propuse pentru reabilitare. Printre acestea, Muzeul de Istorie din...

Opt obiective majore propuse pentru reabilitare. Printre acestea, Muzeul de Istorie din București

Printre acestea se regăsesc Opera Română din Iaşi, Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti şi Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

El arată că printre cele opt obiective se numără noul sediu al Operei Române din Iaşi pentru care sunt prevăzuţi bani în proiectul de buget pentru acest an, dar şi Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste de la Timişoara, Teatrul „Lucian  Blaga” din Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional din Craiova.

„Iniţiativa cu noul sediu al Operei Iaşi figurează pe o listă scurtă de opt obiective majore de patrimoniu care ar urma să fie reabilitate sau construite în următorii şase ani. 270 milioane euro este necesarul de finanţare pentru aceste obiective de interes naţional. Ministerul Culturii a solicitat ca statul român să prelungească acordul de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), instituţia care a dat deja un aviz de principiu în acest sens. Din cei 270 milioane euro, 80 la sută vor fi asiguraţi printr-un credit accesat de la această organizaţie financiară”, explică Alexandru Muraru.

În cazul noului sediu al Operei ieşene, Muraru susţine că există un potenţial extraordinar la Iaşi de a face din cultură un instrument de dezvoltare care să genereze creştere economică şi să atragă turişti, dar că „guvernarea PSD a ignorat până la aproape de dispariţie cultura”.

„Construirea unui nou sediu pentru Opera Naţională Română din Iaşi este un pas concret în acest sens. Avem artişti extraordinari, resurse umane şi de creativitate cum nu are un alt oraş. Avem tot ce trebuie, mai puţin infrastructura”, spune deputatul liberal. 

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă