6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăOpereta “Liliacul” aduce publicului două premiere

Opereta “Liliacul” aduce publicului două premiere

Invitat la conducerea muzicală a spectacolului este GianPaolo Mazzoli – compozitor și director al Institutului Superior de Studii muzicale “L. Boccherini” din Lucca, Italia. “Este o onoare pentru noi să avem alături un muzician cu o asemenea de reputație. Ne bucurăm că GianPaolo Mazzoli a acceptat invitația noastră. Atât orchestra cât și artiștii din spectacol beneficiază zilele acestea de experiența pe care ne-o împărtășește din plin. Sperăm ca publicul să aprecieze calitatea interpretării muzicale, calitatea spectacolului.” – Bianca Ionescu-Ballo – director general.

 Rolul prințului Orlofsky va fi interpretat de Cristina Trandafir – câștigătoarea premiului special în cadrul concursului intenațional “Titta Ruffo” 2017, din Italia. “Este prima dată când mă alătur echipei Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” și sunt emoționată și motivată. Este și prima oară când interpretez acest rol și îmi doresc să am o prestație care să fie la înălțimea echipei cu care lucrez și, desigur, să placă publicului nostru.”

„Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

 

Distribuția

Conducerea muzicală: GianPaolo Mazzoli, Italia (invitat)

Eisenstein – Alfredo Pascu

Rosalinda – Doina Scripcaru

Adela – Gabriela Daha

Falke – Stefan Popov

Frank – Orest Pîslariu-Ranghilof

Alfred – Bogdan Lupea

Dr. Blind – Cristian Caraman

Orlofsky – Cristina Trandafir (invitat)

Frosch – Cătălin Seimeanu

Ida – Maria Baciu

 

 

Distribuție balet

Can-Can: Diana Marin / Raluca Florescu / Raisa Radamovaschi / Monica Agarici / Cristina Osiceanu / Denisa Anastasiu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă