Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scheletele din dulapul lui Oprah

Scrisă de Kitty Kelley, cartea „Oprah. O biografie" scoate în evidenţă poveştile scandaloase din viaţa celei mai bogate femei de culoare, având ca surse chiar rude ale realizatoarei tv gata să spună tot pentru un preţ ...

Share

Gabriela Lupu 0 comentarii

14.04.2010 - 19:43

Scrisă de Kitty Kelley, cartea „Oprah. O biografie" scoate în evidenţă poveştile scandaloase din viaţa celei mai bogate femei de culoare, având ca surse chiar rude ale realizatoarei tv gata să spună tot pentru un preţ bun. Oprah s-a arătat indignată de apariţia cărţii, pe care nu a autorizat-o, deşi multe diantre amănuntele de culoare din viaţa ei fuseseră demult puse pe taraba emisiunii de către ea însăşi.

De pildă, când a atacat în show-ul ei tema abuzului sexual, ea a povestit cu lux de amănunte cum a fost în mod repetat violată în copilărie de vărul şi unchiul ei. În urma u­nui astfel de viol i s-a şi născut un fiu, pe când avea doar 14 ani, copil care a murit la puţină vreme după naştere. Autoarea acestei biografii susţine că Oprah a inventat poveştile despre abuzurile sexuale la care a fost supusă în timpul copilăriei şi a exagerat cu mult nivelul de sărăcie al familiei în care a crescut. Kitty Kelley mai afirmă că Oprah Winfrey, care şi-a clădit un imperiu media de un miliard de dolari convingându-i pe ceilalţi să spună adevărul despre ei înşişi, este o mare „mincinoasă" atunci când este vorba de propriul trecut.

 

În copilărie, Oprah lua interviuri cocenilor de porumb şi ciorilor de pe gard

Potrivit propriei mărturisiri, Oprah a avut o copilărie extrem de chinuită. A fost crescută într-un sat din cel mai rasist stat american, Mississippi, de bunica ei, căreia Oprah îi poartă o vie recunoştinţă. Bunica a învăţat-o să citească încă de la vârsta de 3 ani şi o purta cu ea toată ziua pe la biserică, unde Oprah citea cu glas tare pasaje din Biblie, spre uimirea enoriaşilor, care au poreclit-o „mica preoteasă". Hattie Mae a declarat mai târziu, când nepoata ei a devenit faimoasă, că succesul fetei nu o miră deloc, căci, de cum a început să vorbească, Oprah o făcea pe o scenă şi că lua de mică interviuri atât păpuşilor ei făcute din coceni de porumb, cât şi ciorilor de pe garduri.

Bunica ei era atât de săracă încât o îmbrăca pe fetiţă în rochii făcute din sacii de cartofi. La 6 ani, Oprah s-a mutat la oraş, în Milwaukee, cu mama ei, cu care însă nu a avut deloc o relaţie bună. Mai târziu a declarat că unul dintre motivele pentru care nu a vrut să aibă ea însăşi copii a fost acela că nu a avut un bun model matern. Încă de la 9 ani a început să fie violată şi, nemaisuportând abuzul, a fugit la 13 ani de acasă. După naşterea şi moartea copilului ei, s-a dus să locuiască în Nashville, cu tatăl său, care era foarte sever, dar care îşi făcuse din educaţia ei o prioritate. În această nouă biografie se afirmă că Oprah Winfrey nu cunoaşte încă adevărata identitate a tatălui ei biologic şi că relaţia cu mama ei este atât de rece încât aceasta nu are acces la numărul de telefon al vedetei.

 

Emisiuni cu 100 milioane de telespectatori

Oprah a fost o elevă strălucită, iar premiul naţional câştigat pentru oratorie i-a asigurat o bursă completă la Tennessee State University, o facultate celebră pentru valoroşii studenţi de culoare pe care i-a avut de-a lungul timpului. Pentru a se întreţine, Oprah muncea în timpul liber ca vânzătoare la o băcănie. A intrat încă de pe băncile şcolii în showbiz, fiind angajată ca prezentatoare de ştiri la un post de radio unde lucrau numai afro-americani. Oprah a fost apoi prima femeie de culoare care a apărut pe „sticlă" la televiziunea  WLAC-TV din Nashville. Din 1983 s-a mutat la Chicago, unde a preluat un talk-show televizat. Emisiunea AM Chicago era codaşă ca ra­ting şi era difuzată dimineaţa. La câteva luni după ce Oprah a preluat show-ul, a reuşit să-l detroneze ca rating pe faimosul Phil Donahue, tatăl talk-show-urilor de scandal.

Emisiunea a primit  astfel numele „The Oprah Winfrey Show" şi a început să fie difuzată la nivel naţional din 1986.  Având un conţinut ca de tabloid, show-ul a câştigat imediat popularitate, unele emisiuni ajungând la un rating uluitor. De pildă, emisiunea în care a apărut Michael Jackson care a povestit lăcrimând despre anii copilăriei când a fost terorizat de tatăl său a avut mai bine de 100 milioane de privi­tori. Conturile celebrei Oprah au ajuns şi ele supradimensionate, ea fiind etichetată în topurile revistelor drept cea mai bogată persoană de culoare. Mulţi consideră că prezentatoarea de culoare a reuşit să schimbe felul în care oamenii vorbesc, a popularizat un stil de interviu de tip „confesiune", iar recomandările sale în ceea ce priveşte cărţile nou-lansate au un efect spectaculos asupra vânzărilor acestora. Lobby-ul făcut de ea i-a adus lui Obama milioane de voturi, motiv pentru care primul preşedinte de culoare se gândeşte serios să-i ofere celei pe care a numit-o „cea mai influentă femeie a Americii" un loc în Senat.

 

A inventat relaţia cu Stedman Graham, pentru a părea „normală"

Potrivit autoarei acestei cărţi, prezentatoarea tv şi-ar fi inventat o bună parte din experienţa de viaţă „tragică". Kitty Kelley susţine că Oprah ar fi aruncat pe piaţă istorii pe care le-a manipulat timp de câteva decenii în numele unor cote de audienţă senzaţionale. Mai mult, autoarea afirmă că Oprah Winfrey ar fi plătit sume de bani mari pentru a ascunde aventurile pe care le-a avut cu alte femei şi a făcut totul pentru ca numele ei să fie asociat cu cel al lui Stedman Graham, doar pentru a părea „normală" în faţa publicului său, alcătuit în majoritate din casnice. Tot în această biografie se afirmă că celebra prezentatoare de culoare ar fi cheltuit sume impresionante pe cadouri romantice, unul dintre acestea fiind un inel cu diamant pentru degetul mare de la picior pe care l-a oferit lui Diane Sawyer, o reputată jurnalistă de televiziune americană, considerată imaginea postului ABC. Ziare prestigioase americane par să dea credit biografiei, cu atât mai mult cu cât, coincidenţă sau nu, după apariţia acestei cărţi, Oprah Winfrey a anunţat că se desparte de Stedman Graham şi că se mută cu amica ei, Gayle King. 


Autoarea biografiei susţine că Oprah ar fi aruncat pe piaţă istorii pe care le-a manipulat timp de câteva decenii în numele unor cote de audienţă senzaţionale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...