Regina Maria a României ar fi putut fi regina Angliei: Regele George ar fi vrut s-o ia de soţie

Prinţesa Maria de Edinburgh s-a căsătorit în 1893, la doar 17 ani cu Prinţul Ferdinand de Hohenzollern, viitorul rege Ferdinand I. La începutul aceluiaşi an, ea fusese nevoită să renunţe, la presiunile mamei sale, la ...

Share

Rl online 0 comentarii

10.06.2012 - 16:49

Prinţesa Maria de Edinburgh s-a căsătorit în 1893, la doar 17 ani cu Prinţul Ferdinand de Hohenzollern, viitorul rege Ferdinand I. La începutul aceluiaşi an, ea fusese nevoită să renunţe, la presiunile mamei sale, la cererea în căsătorie din partea vărului său primar, prinţul englez George, care a ajuns regele George al V-lea al Marii Britanii, potrivit B1.ro.

Povestea de dragoste a celor doi a apărut recent în volumul "Ultima romantică. Viaţa Reginei Maria a României", de Hannah Pakula, prezentat de Libertatea. În acesta, se povesteşte că prinţul George ar fi vrut să se căsătorească cu Maria, vara lui primară (căsătoriile între rude apropiate erau o practică obişnuită a caselor regale în epocă). Familia Mariei decisese însă că ea se va căsători cu prinţul Ferdinand, viitorul rege al României, ceea ce s-a şi întâmplat pe 29 decembrie 1892.

Mama Mariei, Marea Ducesă Maria Alexandrovna, unica fiică a Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, a fost cea care a forţat-o pe fiica ei să renunţe la George, punând-o să îi scrie acestuia, în răspuns la scrisoarea în care îi vorbea de căsătorie: "Nu trebuie să crezi că în prietenia înfiripată între noi există ceva hotărât".

Citește totul despre:

Comentarii