Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reacţii din lumea teatrului despre moartea lui Liviu Ciulei: Era ultimul mare titan

Lumea teatrului şi a filmului românesc este profund marcată de pierderea regizorului Liviu Ciulei. Mai multe personalităţi şi-a declarat astăzi regretele legate de moartea marele regizor. Actriţa Mariana Mihuţ ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

25.10.2011 - 13:38

Lumea teatrului şi a filmului românesc este profund marcată de pierderea regizorului Liviu Ciulei. Mai multe personalităţi şi-a declarat astăzi regretele legate de moartea marele regizor.

Actriţa Mariana Mihuţ a declarat, pentru Mediafax, că decesul regizorului Liviu Ciulei reprezintă o pierdere inestimabilă pentru lumea culturală românească.

"Este pentru fiecare dintre noi şi mai ales pentru teatru o pierdere inestimabilă. Era ultimul mare titan", a declarat Mihuţ.

Actriţa l-a caracterizat pe Liviu Ciulei ca fiind "un deschizător de drumuri" şi "un om de teatru multilateral, cum nu se va naşte multă vreme de acum înainte pe pământul românesc".Actorul

Mircea Albulescu a declarat că Liviu Ciulei reprezintă, într-un fel, începuturile sale teatrale şi că acesta a lăsat semne adânci în viaţa celor care se îndeletnicesc cu teatrul, moartea sa fiind o mare pierdere şi pentru public.

"Liviu Ciulei reprezintă într-un fel începuturile mele teatrale", a spus Albulescu, amintind că, la scurtă vreme după ce a fost angajat la Teatrul Municipal din Bucureşti, actualul Bulandra, a jucat în spectacolul "Omul care aduce ploaia", debutul regizoral al lui Ciulei.

"De atunci îi păstrez o amintire teribilă, a felului cum lucra cu noi, cu fiecare, cum dădea indicaţii, cum a ştiut să deschidă o poartă acolo unde credeam că e un perete", a spus Albulescu.

Actorul a mai amintit şi că Liviu Ciulei avea îndeletnicirea de arhitect şi crea decoruri extraordinare, dar şi privea regia într-un alt fel. "Pe urmele lui calcă acum Silviu Purcărete", a apreciat Albulescu.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat că regretă moartea regizorului Liviu Ciulei, care, în opinia sa, "a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor- «Pădurea spânzuraţilor»".

Ea a mai precizat că Ciulei era "un om complex", pasionat de teatru, film, decoruri, interesat mereu de ceea ce se întâmpla în jurul lui.

"Cred că e şi un model de comportament. A fost mereu modest, deşi era atât de mare. Era mereu interesat de ceea ce se întâmplă şi îi plăcea să aibă o mirare când cineva îi spunea cât de impresionat a fost de arta lui", a mai spus Irina Margareta Nistor.

"Tot speram că va fi nemuritor", a adăugat ea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...