Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fotoexpoziţia "My Afganistan" a lui Florin Ghioca ajunge la Cluj săptămâna viitoare

După ce din 2007 a relatat din teatrele de operaţiuni militare, jurnalistul Florin Ghioca marchează într-un mod inedit cei 10 de ani de când trupele americane au atacat talibanii din Afganistan. Fix pe 7 octombrie, ...

Share

Marinela Rata 0 comentarii

30.09.2011 - 19:00

După ce din 2007 a relatat din teatrele de operaţiuni militare, jurnalistul Florin Ghioca marchează într-un mod inedit cei 10 de ani de când trupele americane au atacat talibanii din Afganistan.

Fix pe 7 octombrie, când a debutat "Enduring Freedom", Florin Ghioca va inaugura la Cluj expoziţia de fotografie "My Afganistan". Cele aproape 40 de fotografii, dar şi înregistrări video, din timpul expediţiilor sale în Afganistan vor putea fi văzute de clujeni până pe 19 octombrie.

Fotografiile expuse sunt scoase la vânzare, iar fondurile strânse vor fi donate jurnalistei Andreea Popescu, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată recent cu cancer osos şi care va fi operată pe 3 octombrie.

"Cu siguranţă şi după operaţie va avea nevoie de bani. Mizăm pe faptul că dacă se vor aduna mai puţini bani de la mai mulţi oameni vom strânge mai mult. Sperăm să-i fim de folos", a spus Florin Ghioca. Preţul de pornire al unei fotografii este de 200 de lei.

Expoziţia "My Afganistan", care a putut fi văzută şi în Bucureşti în perioada 11 - 18 septembrie, va fi găzduită la Cluj de Centrul de Cultură Urbană "Bastionul Croitorilor". Vernisajul va avea loc la ora 19.00.

După evenimentul de la Cluj, "My Afganistan" nu va mai ajunge şi în alte oraşe din ţară, Florin Ghioca pregătindu-se să expună fotografiile în Madrid, Londra, Abu Dhabi şi chiar SUA. De altfel, Florin Ghioca, care a desfăşurat până acum cinci expediţii în Afganistan, se pregăteşte de o nouă provocare fotografică: Nigeria.

Florin Ghioca este jurnalist de 13 ani şi a publicat fotografii în majoritatea ziarelor şi revistelor din ţară, dar şi în câteva publicaţii din străinătate (SUA, Grecia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Afganistan). Este autorul expoziţiei foto "Copiii Războiului" - Afganistan, care a fost vernisată pînă acum la Bucureşti (Casa ONU), Cluj Napoca, Suceava, Constanţa.

Citește totul despre:

Comentarii