11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFiul lui Warren Buffett: Părinţi, nu vă răsfăţaţi copiii!

Fiul lui Warren Buffett: Părinţi, nu vă răsfăţaţi copiii!

Obişnuiţi-vă copiii cu adevăratele valori şi nu le oferiţi orice îşi doresc. Acesta este mesajul pe care Peter Buffett, fiul miliardarului american Warren Buffett, îl adresează către toţi părinţii bogaţi, prin intermediul recentei sale cărţi, “Viaţa este aşa cum ţi-o faci: Găseşte-ţi propria cale spre împlinire”, relatează The New York Times.
Muzicianul şi, mai nou, autorul Peter Buffett descrie în cartea menţionată felul în care a ajuns o persoană “normală şi fericită”, nu copilul răsfâţat al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume.
Peter Buffett, în vârstă de 52 de ani, spune că individul care se respectă pe sine şi care îşi urmăreşte pasiunile este în cele din urmă mai câştigat decât acela care se ghidează după conceptul social de avuţie materială.

“Nu ni se cuvine totul”

“Sunt propria mea persoană şi sunt mândru de ce am realizat în viaţă. Nu vorbesc despre avere sau bani sau lucruri de genul acesta, ci despre valori, despre lucrurile care ne plac, şi despre găsirea unei profesii pe care s-o iubim”, precizează Buffett junior.
El atrage atenţia că persoanele născute în familii de condiţie bună pot să cadă victime unui sentiment de îndreptăţire suprapus peste lipsa de realizări proprii, stare pe care o descrie, citându-l pe tatăl său, ca pe “un pumnal de argint înfipt în spate”.
“Impresia că totul ţi se cuvine este cel mai rău lucru posibil”, crede Peter Buffett.

A plecat de acasă cu 90.000 de dolari în buzunar

La vârsta de 19 ani, el a primit din partea familiei 90.000 de dolari, o sumă mai degrabă mică pentru o avere atât de consistentă, cum era încă de pe atunci cea a lui Warren Buffett.
Buffett jr. şi-a făcut studiile la Universitatea Stanford, apoi s-a mutat în San Francisco şi a locuit într-o garsonieră în care abia îi încăpeau instrumentele muzicale.
Şi-a început cariera compunând cântece, gratis, pentru un post de televiziune local.

“Nu am vrut să fiu ca tata”

“Eram confuz, încercam să mă găsesc pe mine însumi. A fost o perioadă ciudată, în care nu ştiam sigur spre ce mă îndrept”, îşi aminteşte Peter Buffett.
Tatăl său i-a acceptat decizia de a deveni muzician, carieră care a continuat cu muzica pentru reclame, apoi cu propriile sale albume, după care compus pentru emisiuni TV şi chiar pentru filme.
“Pentru o vreme, am fost dispus să urmez o carieră financiară, ca tatăl meu. Dar pe măsură ce au trecut anii mi-am dat seamă că nu aveam tragere de inimă către aşa ceva”, mai spune Peter Buffett.
Odată cu lansarea cărţii sale, Buffett jr. a pornit într-un tur de tip “concert & conversation” în care cântă la pian, îşi povesteşte viaţa şi, nu în ultimul rând, combate cultura consumului şi degradarea mediului înconjurător.
“Prosperitatea economică e trecătoare. Adevărata monedă stabilă este reprezentată de valorile personale”, conchide Peter Buffett, care, atunci când nu cântă sau nu scrie cărţi, se implică în activitatea organizaţiei caritabile înfiinţate de Buffett senior, NoVo.
Warren Buffett, considerat al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 47 de miliarde de dolari, împlineşte în august 80 de ani. Este cunoscut şi sub titulatura de “investitor legendar”, dar de regulă este prezentat ca industriaş şi filantrop. Compania pe care o conduce, Berkshire Hathaway, este catalogată a 18-a cea mai mare corporaţie din lume.

 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă