25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAlain Delon a fost operat pe cord într-o clinică din apropiere de...

Alain Delon a fost operat pe cord într-o clinică din apropiere de Paris

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 76 de ani, că a fost internat, miercuri, la Spitalul american din Neuilly, un oraş din apropiere de Paris, unde a fost operat pe cord, după ce a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă, în urmă cu 15 zile, potrivit Mediafax.

“Mă simt bine. Am fost operat în urmă cu două ore. A fost o operaţie ce era deja programată”, a declarat actorul francez în jurul orei locale 12.30 (13.30 ora României, n.r.), prin telefon, după ce a fost contactat de jurnaliştii de la site-ul cotidianului Le Parisien, confirmând astfel o serie de informaţii apărute miercuri în tabloidele franceze.

Anturajul starului francez declarase anterior că actorul a fost internat pentru un simplu control medical.

“Alain Delon se simte foarte bine. Ca orice persoană care se îngrijeşte de sănătatea sa, avea prevăzută o programare la medic”, a declarat asistenta actorului, refuzând să comenteze informaţiile postate pe site-ul Purepeople.com, potrivit cărora starul francez ar fi fost internat din cauza unor probleme medicale provocate de o aritmie cardiacă.

Conducerea spitalului american din Neuilly a refuzat să facă declaraţii în legătură cu acest subiect.

“Am avut o anestezie de 10 minute. Medicii au încercat să îmi facă inima să bată din nou corect”, a precizat actorul.

Alain Delon a spus că a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă în urmă cu 15 zile, când a acuzat ameţeli şi senzaţie de greaţă. “Este ceva care li se întâmplă oamenilor ca mine care trec printr-o acumulare de emoţii, de mizerii. În ultima vreme, am avut parte din plin de aşa ceva, cu problemele fiului meu, dar şi cu alte probleme”, a spus Delon.

În vara anului trecut, fiul său Alain-Fabien, în vârstă de 17 ani, născut din relaţia starului cu Rosalie Van Breemen, a fost pus sub acuzare pentru producerea de “leziuni corporale prin neglijenţă”, în urma rănirii unei tinere cu o armă de foc, în timpul unei petreceri organizate la Geneva, în Elveţia, într-un apartament al actorului, dar în absenţa acestuia.

Potrivit site-ului LeParisien.fr, Alain Delon va fi externat joi dimineaţă.

Născut pe 8 noiembrie 1935 în oraşul Sceaux, din apropiere de Paris, Alain Delon este unul dintre cele mai importante nume din cinematografia franceză. Actorul a jucat în peste o sută de filme, într-o carieră de peste 50 de ani, iar câteva dintre ele, precum “Rocco şi fraţii săi”, “Ghepardul”, “Laleaua neagră”, “Clanul sicilienilor”, sunt considerate capodopere ale celei de-a şaptea arte.

Alain Delon a fost una dintre “gazdele de onoare” ale celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de la Cannes, în 2007, după 15 ani de absenţă de pe Croazetă, deşi jurase cu un an înainte “că nu va mai urca niciodată scările” Palatului festivalurilor. Actorul a participat pentru prima dată la festival cu filmul “Quelle joie de vivre” în regia lui René Clément, în 1961. Au urmat alte şase filme printre care se numără “Eclipsa”, în regia lui Michelangelo Antonioni (1962), şi “Ghepardul” de Luchino Visconti (1963), cu un rol pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur, în 1964.

Alain Delon a câştigat şi un Urs de Aur pentru întreaga carieră, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în anul 1995.

Alain Delon a devenit ofiţer al Ordinului Naţional pentru Merit, în 1995, şi cavaler al Legiunii de Onoare, în 1991.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă