Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

O scrisoare a lui Albert Einstein va fi scoasă la licitație. Preț uriaș de pornire

O scrisoare scrisă de mână de către Albert Einstein, în care vorbeşte despre eforturile sale de a descoperi "Teoria universală", va fi scoasă la licitaţie la Ierusalim luna viitoare, a declarat duminică organizatoarea vânzării, citată de Reuters și preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

25.11.2019 - 18:05

Licitaţia va avea loc pe 3 decembrie, a precizat Avigayil Heilbronn, o purtătoare de cuvânt a casei de licitaţii Kedem, iar preţul de pornire al scrisorii va fi de 20.000 de dolari.

Scrisoarea, trimisă matematicianului Ernst Gabor Straus în iunie 1950, comunică răspunsul lui Einstein la criticile formulate de Straus asupra lucrărilor sale, oferind o privire asupra operelor în curs ale celor doi.

Straus a fost asistentul lui Einstein la Institutul pentru Cercetări Avansate din Princeton între 1944 şi 1948, iar cei doi au publicat împreună trei lucrări.

"Este vorba despre un element cu o extraordinară valoare istorică", a declarat Meron Eren, coproprietarul casei de licitaţii Kedem.

O scrisoare din 1954 a fizicianului recompensat cu premiul Nobel în care aceasta îşi dezvăluie gândurile despre Dumnezeu şi religie, cunoscută sub numele de "scrisoarea despre Dumnezeu", a fost vândută la New York pentru circa 3 milioane de dolari în 2018.

Născut la Ulm în sudul Germaniei în 1879 într-o familie de evrei ne-practicanţi, Einstein a fugit de nazişti şi a emigrat în Statele Unite în 1933. La moartea sa, la Princeton, în 1955, la vârsta de 76 de ani, fizicianul a lăsat mai multe scrieri şi obiecte Universităţii Ebraice din Ierusalim.

Straus s-a născut în 1922 la Munchen într-o familie evreiască şi a fugit alături de aceasta în Palestina, aflată sub mandat britanic, în 1933. După o scurtă perioadă de studiu la Universitatea Ebraică, Straus a emigrat în Statele Unite şi şi-a încheiat studiile la Universitatea Columbia. A murit în 1983 în Los Angeles

Comentarii

loading...