Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

O producție feministă saudită a câștigat marele premiu la Festivalul de Film din Singapore

Producţia „Scales” („Sayidat Al Bahr”), filmul de debut al regizoarei saudite Shahad Ameen, a câştigat sâmbătă premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 30-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film din Singapore, informează revista Variety, preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

01.12.2019 - 12:00

Filmul care spune povestea unei tinere fete, care sfidează tradiţiile dure ale satului în care s-a născut şi îşi demonstrează curajul şi inteligenţa, a câştigat premiul Silver Screen sâmbătă, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Muzeul Naţional din Singapore.

Regizoarea saudită abordează o poveste clasică, cea a sacrificiului periodic al unei virgine pentru binele comunităţii, dintr-o perspectivă feministă. În satul de pescari în care se petrece acţiunea filmului, tradiţia cere ca fiecare familie să-şi sacrifice, pe rând, câte o fată, pentru a îmbuna un monstru marin şi pentru ca peştele să fie îndestulător în timpul anului.

Fata în vârstă de 12 ani ce urma să fie sacrificată a fost salvată în ultimul moment de tatăl său şi în loc să se resemneze cu stigmatul nerespectării tradiţiei comunităţii, ea porneşte în căutarea monstrului pentru a-l ucide.

Juriul festivalului a apreciat "un film puternic şi foarte original, regizat de o debutantă care vorbeşte despre patriarhat cu simplitatea unei fabule".

"Am avut nevoie de şase ani pentru a face acest film aşa cum am vrut, atât de feminist pe cât am vrut", a declarat regizoarea de pe scena unde a fost chemată pentru a primi premiul.

Comentarii