14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăNetflix, un milioan de clienți mai puțin decât estimările

Netflix, un milioan de clienți mai puțin decât estimările

Numărul total al clienţilor lunari ai Netflix a atins 130 de milioane la nivel mondial, cu 1 milion mai puţin decât estimările Thomson Reuters, în condiţiile în care a adăugat programe noi, între care ”Lost in Space” şi episoade noi ale Jessica Jones” şi “13 Reasons Why.”

”Am avut un trimestru al doilea bun, dar nu stelar”, potrivit unei scrisori adresate de companie acţionarilor.

Netflix a explicat că a supraestimat fluctuaţiile trimstriale ale ritmului atragerii de clienţi noi.

Înainte de publicarea raportului referitor la rezultatele din trimestrul al doilea, acţiunile Netflix îşi dublaseră valoarea în 2018, depăşind cu mult creşterea de 3,7% a indicelui S&P 500. După închiderea tranzacţiilor de luni, de la bursa din New York, acţiunile Netflix au scăzut cu 14%, la 343,6 dolari pe unitate.

Investitorii sunt devastaţi de estimările Netflix pentru trimestrul al doilea, care s-au prăbuşit în flăcări. Acum, viitoarele estimări sunt suspecte şi decimează valoarea acţiunilor, a explicat Eric Schiffer, director general al fondului de investiţii Patriarch.

Wall Street anticipa că Netflix va înregistra o creştere puternică, pe fondul cererii de divertisment online la nivel global. Compania cheltuieşte masiv pentru atragerea de clienţi, bugetând 8 miliarde de dolari pentru programe şi 2 miliarde de dolari pentru marketing, în 2018.

Netflix  a atras 670.000 de abonaţi în Statele Unite, cu mult sub aşteptările analiştilor, de 1,19 miliarde, potrivit Thomson Reuters.

La nivel internaţional, compania a atras 4,47 milioane de abonaţi, în timp ce analiştii anticipau 4,97 de milioane.

Profitul pe acţiune este de 85 de cenţi, peste estimările analiştilor, de 79 de cenţi. Veniturile totale au urcat cu 40,2%, la 3,91 miliarde de dolari, în timp ce analiştii prognozau 3,94 miliarde de dolari.

Pentru actualul trimestru, Netflix a anticipat atragerea altor 5 milioane de clienţi.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă