Netflix anunță un serial de animație despre Asterix

Reprezentanţii platformei americane de streaming Netflix au anunţat miercuri un nou proiect, care îl va avea ca personaj central pe celebrul personaj de benzi desenate Asterix într-un serial de animaţie, care va fi regizat de cineastul francez Alain Chabat, informează AFP.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

03.03.2021 - 18:52

„Sunt nebuni aceşti gali! (frază celebră din benzile cu Asterix, n.r.). Voiam doar să vă anunţăm că pregătim un serial animat despre cel mai popular gal din toate timpurile: Asterix. Serialul va fi regizat de Alain Chabat", au precizat reprezentanţii biroului din Paris al companiei Netflix într-un mesaj publicat pe contul de Twitter.

Cotidianul francez Le Parisien, care a dezvăluit în premieră această informaţie în ediţia sa de miercuri, precizează că proiectul va fi realizat în colaborare cu editura Albert Rene, care deţine drepturile de autor asupra albumelor de benzi desenate în care apare personajul Asterix.

Alain Chabat, în vârstă de 62 de ani, nu se află la prima lui adaptare a celebrelor benzi desenate franceze, create de desenatorul Albert Uderzo şi de scenaristul Rene Goscinny în 1961.

El a regizat în 2002 filmul pentru marile ecrane „Asterix et Obelix: Mission Cleopatre", care ocupă locul al treilea în box-office-ul francez din toate timpurile, cu încasări de peste 14 milioane de euro.

Noul proiect va reprezenta însă prima incursiune a cineastului francez în universul producţiilor de animaţie.

Comentarii