Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Muzeul Civilizației Dacice va fi înființat la Orăștie

Cinci noi contracte de finanțare în valoare totală de peste 10 milioane de euro se vor derula, în cadrul Programului Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în județul Hunedoara.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2019 - 18:44

Unul dintre aceste contracte urmărește înființarea unui Muzeu al Civilizației Dacice în municipiul Orăștie.

Alte proiecte au în vedere modernizarea Ambulatoriului din municipiul Vulcan, realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din orașul Aninoasa și reabilitarea termică a unui număr de șapte blocuri de locuințe din Vulcan și Hațeg.

La Orăștie, înființarea şi dotarea Muzeului Civilizației Dacice se vor realiza de-a lungul unei perioade totale de 43 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 24.283.201,91 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 22.821.748,98 de lei.

Muzeul va funcționa într-o clădire de pe strada Nicolae Bălcescu, deja existentă, dar care urmează a fi restaurată și dotată cu echipamentul necesar unui muzeu modern.

Comentarii