Muzeul Astra din Sibiu începe să renoveze monumentul istoric "Casa Artelor"

Muzeul Astra din Sibiu a confirmat începerea lucrărilor de renovare la "Casa Artelor", pe baza unei investiții de 2,5 milioane de euro.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2021 - 09:23

Muzeul Astra din Sibiu a anunțat începerea lucrărilor pentru renovarea "Casei Artelor", primul centru din Sibiu care va reuni învățarea, promovarea și comercializarea obiectelor meșteșugărești de artă românească. 

Investiția totală va fi de 2,5 milioane euro și va include renovarea completă a unei case de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului și transformarea ei în spațiu pentru organizarea de ateliere de meșteșugărit, o Galerie de Artă Populară de unde doritorii vor putea achiziționa obiecte de artizanat, dar și o cafenea culturală amenajată la parterul casei.

Inițiativa face parte din Proiectul Restaurarea si revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor - Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.), finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare totală de 2.476.991,74 euro, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 1.939.335,35 euro.

Comentarii