13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăMont-Saint-Michel intră în renovare

Mont-Saint-Michel intră în renovare

Mont-Saint-Michel din vestul Franţei va intra în renovare din 2 noiembrie pentru doi ani și jumătate , a anunţat Centrul Monumentelor Naţionale (CMN), citat de AFP.

 Renovare este realizată din cauza unei “degradări sanitare importante a construcţiei”, cu o “alterare a pietrei precum şi cu infiltrări ale apei”, notează CMN în comunicat. 

“Unele părţi sunt acoperite de un strat foarte gros de licheni şi muşchi, suprafeţe mari din paviment se deteriorează şi plăcile de ardezie – vechi de 150 de ani – trebuie schimbate”, adaugă CMN.                

 Va fi necesar montarea unei scări cu o înălţime echivalentă cu cea a Arcului de Triumf din Paris pentru a restaura 8.000 de metri pătraţi de faţade de clădire, bugetul este de 7 milioane de euro. 

Abaţia Mont-Saint-Michel, care s-a redeschis la 15 iunie după închiderea din cauza pandemiei de Covid-19, va rămâne deschisă publicului în timpul restaurării. 

“Lucrările vor fi realizate de Degaine, filială a Vinci Construction France, specializată în restaurarea de clădiri clasate sau înscrise în inventarul monumentelor istorice”, a precizat CMN. 

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă