Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mont-Saint-Michel intră în renovare

Un ascensor va fi instalat de-a lungul faţadei cu scopul de a ajunge mai rapid la nivelurile superioare ale şantierului, unde vor interveni 30 de specialişti.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

20.10.2020 - 21:49

Mont-Saint-Michel din vestul Franţei va intra în renovare din 2 noiembrie pentru doi ani și jumătate , a anunţat Centrul Monumentelor Naţionale (CMN), citat de AFP.

 Renovare este realizată din cauza unei "degradări sanitare importante a construcţiei", cu o "alterare a pietrei precum şi cu infiltrări ale apei", notează CMN în comunicat. 

"Unele părţi sunt acoperite de un strat foarte gros de licheni şi muşchi, suprafeţe mari din paviment se deteriorează şi plăcile de ardezie - vechi de 150 de ani - trebuie schimbate", adaugă CMN.                

 Va fi necesar montarea unei scări cu o înălţime echivalentă cu cea a Arcului de Triumf din Paris pentru a restaura 8.000 de metri pătraţi de faţade de clădire, bugetul este de 7 milioane de euro. 

Abaţia Mont-Saint-Michel, care s-a redeschis la 15 iunie după închiderea din cauza pandemiei de Covid-19, va rămâne deschisă publicului în timpul restaurării. 

"Lucrările vor fi realizate de Degaine, filială a Vinci Construction France, specializată în restaurarea de clădiri clasate sau înscrise în inventarul monumentelor istorice", a precizat CMN. 

 

Citește totul despre:

#mont-saint-michel #CMN

Comentarii