25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăCulturăMonica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de...

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de statul român în fruntea ICR Chișinău

Institutul Cultural Român (ICR) a numit-o pe Monica Babuc în fruntea filialei ICR Chișinău (Republica Moldova).

Unul dintre elementele care au recomandat-o pe Monica Babuc pentru această funcție este că a deținut postul de ministru al Culturii în Republica Moldova. În prezent, ea deține funcția de președinte interimar al Partidului Democrat din Moldova.

Monica Babuc are 59 de ani. Potrivit informațiilor disponibile pe internet, ea a absolvit mai întâi Universitatea de Stat din Republica Moldova, apoi Universitatea de Stat din Moscova.

Înainte de numirea acesteia, filiala ICR din Chișinău a fost condusă de Narcis Afrăsinei, în calitate de director interimar.

ICR Chișinău a omagiat unirea Basarabiei cu România

Cea mai recentă postare pe facebook a Monicăi Babuc este din data de 27 martie 2023. În postarea ei, Monica Babuc omagia politicienii care au realizat unirea Basarabiei cu România, în anul 1918.

„Nici atunci, 105 ani in urma , nu era o perioada mai usoara: razboi , haos, hoarde de dezertori din armata care jefuiau si umileau populatia satelor si oraselor din Basarabia. Si nici atunci nu prea exista o cvasiunitate de opinii in ceea ce priveste viitorul acestei napastuite provincii a Imperiului tarist .

🔥🔥🔥Dar au existat acesi oameni , 86 la numar si cei care erau in fruntea lor : Pan Halippa, Ion Inculet, , Constantin Stere , Ion Buzdugan, Anton Crihan care SI-AU ASUMAT responsabilitea pentru viitorul romanilor basarabeni si care au fost vizionari si oameni ai curajului care au realizat vointa lui Dumnezeu!

💙💛❤️Fara acesti oameni si fara marea lor fapta, votarea in Sfatul Tarii la 27 martie 1918 a Actului Unirii Basarabiei cu Romania , spiritul romanesc si romanii insisi nu ar mai fi existat in acest spatiu!”, a scris Monica Babuc.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” a fost inaugurat la Chișinău pe data de 29 septembrie 2010. Acum o săptămână, președintele ICR, Liviu Jicman, fusese în vizită la filiala din Chișinău.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă