13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTeo Trandafir ar putea fi externată din secţia de terapie intensivă a...

Teo Trandafir ar putea fi externată din secţia de terapie intensivă a clinicii AKH

Starea de sănătate a Teodorei Trandafir se îmbunătăţeşte în continuare şi ar putea fi transferată de la secţia de terapie intensivă, potrivit potrivit unui comunicat remis de clinica austriacă AKH din Viena.

“Suntem optimişti, dar prudenţi, în legătura cu transferarea ei (Teo Trandafir) la secţia standard de chirurgie”, a declarat profesorul Michael Gnat.

Acesta a mai declarat că “simptomele infecţiei încep să dispară şi, din nou, sperăm că am reuşit să realizăm recuperarea pacientei.”

În 28 februarie, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena anunţau că Teo Trandafir se recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale erau stabile, iar starea ei se îmbunătăţea constant. Ei se declarau optimişti şi spuneau că speră că în aproximativ o săptămână aceasta va respira fără ajutorul aparatelor.

Totodată, şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac “progrese zilnice”.

Însă, în 3 martie, medicii au spus că pacienta se luptă cu o pancreatită severă necrozată, care, deşi nu reprezintă o ameninţare imediată pentru viaţa ei, este o maladie care poate fi mortală şi care are o evoluţie imprevizibilă.

Pe 29 martie, Teo Trandafir a mai suferit o intervenţie chirurgicală prin care i-au fost îndepărtate necrozele şi abcesele din abdomenul pacientei.

Teo a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă