18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSergiu Nicolaescu, OPERAT de peritonită

Sergiu Nicolaescu, OPERAT de peritonită

UPDATE Sergiu Nicolaescu a fost operat vineri de peritonită, deşi cu doar o zi în urmă, medicii spuneau că nu va fi nevoie de operaţie.

 

Sergiu Nicolaescu a fost operat pe cale laparoscopică, de către echipa chirurgicală a Spitalului Elias, potrivit Mediafax. “Intervenţia chirurgicală a fost impusă de evoluţia clinică din ultimele 24 de ore, în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Elias.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic.

“Intervenţia chirurgicală a decurs fără incidente, pacientul fiind transferat în compartimentul postoperator pentru continuarea îngrijirilor”, a precizat sursa citată.

 

UPDATE. Sergiu Nicolaescu este internat la Spitalul Elias din Capitală pentru o afecţiune digestivă cronică şi în acest moment nu este luată în calcul o intervenţie chirurgicală, precizează joi conducerea unităţii sanitare, potrivit Mediafax.

“Sergiu Nicolaescu este internat în Spitalul Universitar de Urgenţă «Elias» pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută. În urma investigaţiilor efectuate s-a decis iniţierea tratamentului medicamentos corespunzator”, a precizat sursa citată.

De asemenea, conducerea spitalului a spus că, pentru moment, nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale.

Surse medicale au declarat miercuri că regizorul Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a fost internat în Spitalul Elias din Capitală în urma fisurării unor coaste şi ar putea fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru o suferinţă pulmonară.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a căzut în urmă cu o săptămână în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste. Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că regizorul se afla miercuri în Secţia de chirurgie toracică.


Sărbători cu ghinion pentru Sergiu Nicolaescu. Dupa ce, în urmă cu câteva zile, a fost internat de urgenţă pentru că şi-a rupt câteva coaste, starea sa de sanatate s-a înrăutăţit şi a ajuns din nou la spital, relatează Realitatea TV.

În urmă cu două săptămâni, Nicolaescu le-a adresat mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Regizorul a fost internat la Spitalul Elias din Capitală şi ar putea fi supus unei intervenţii chirurgicale din cauza complicaţiilor apărute.

Surse neoficiale spun că starea de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu s-a înrăutăţit în ultimele zile. Regizorul ar putea ajunge în sala de operaţie, din cauza unor complicaţii la plămâni, în urma traumatismului suferit recent. Medicii au două variante: fie e o acumulare de lichid în plămâni, fie una dintre coastele rupte i-a penetrat unul dintre plămâni, anunţă Pro TV.

La finalul mandatului, Sergiu Nicolaescu a transmis un mesaj emoţionant de la tribuna Senatului: “Mai am puţini ani de trăit, vreau să vă spun un sincer “La revedere”. La nici o săptămână de atunci, îndrăgitul regizor a suferit un accident stupid în curtea casei sale, în urma căruia şi-a fracturat câteva coaste.

“Am alunecat şi am căzut pe gheaţă, atunci când voiam să merg spre garaj! Am căzut pe spate şi mi-am rupt câteva coaste, dar nu-mi fac griji, pentru că nu este prima dată când mi se întâmplă. Acum trebuie să stau în pat până se lipesc la loc, pentru că se ştie că se refac mai greu!”, a declarat regizorul.

Mesajul emoţionant al regizorului

În urmă cu două săptămâni, Nicolaescu le-a adresat mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

“Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite”, a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului, în ultima şedinţă a actualei legislaturi, fiind aplaudat de cei prezenţi.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură. Nicolaescu are vârsta de 82 de ani. El este regizor, actor de film, scenarist şi producător de film, fiind totodată între cei care au luat parte la Revoluţia din 1989.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă