12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrinţesa care dansează la cabaret

Prinţesa care dansează la cabaret

Clotilde Courau este prinţesă a Veneţiei şi Piemontului prin căsătorie. Face acţiuni de caritate şi este o actriţă apreciată în Franţa. Acum are de gând să devină şi regina cabaretului.

 

Courau a debutat duminică într-un spectacol de cabaret al Crazy Horse, în Paris. “Este prima dată când fac asta, dar am fost toată viaţa interesată de cabaret”, a spus ea într-un interviu Vanity Fair.

“În Franţa, Crazy Horse nu înseamnă numai dasantoare dezbrăcate. Totul este mult mai intelectual, mult mai poetic”, adaugă ea. Cabaretul franţuzesc este un spectacol frumos şi incitant, nu numai datorită a ceea ce dezvăluie, dar şi a ceea ce ascunde, oferindu-i artistului putere. “Publicul ar trebui să simtă interpretarea femeii ca apărându-şi senzualitatea şi erotismul”, spune Clotilde.

Spectacole încărcate de erotism

Prinţesa nu va apărea goală în acest spectacol. Hainele ei somptuoase au fost create de Roberto Cavalli. Show-urile explorează faţetele pe care le iau dorinţele femeilor. “Una dintre scene este despre delectare. Eu întruchipez o femeie care seamănă cu un animal ce se joacă cu luminile şi cu publicul”, spune Clotilde, care va face playback, ca să se poată concentra asupra mişcărilor.

“Cântecul pe care îl voi interpreta este despre libertatea femeii şi sexualitatea ei”, explică prinţesa, care s-a inspirat din felul în care Marlene Dietrich seducea cândva. “Cu fiecare scenă care se derulează, simţi că este o viziune la care participi. Între viziune şi vis.”

Actriţă şi prinţesă

Visul de a juca într-un spectacol de cabaret este cel mai recent pas dintr-o viaţă plină. Clotilde este o actriţă de film apreciată şi este un star în Franţa, scrie Vanity Fair. O puteţi recunoaşte din filmul “La vie en rose”, unde a interpretat-o pe mama lui Edith Piaf, Anetta.

Ea este, de asemenea, prinţesă, titlu pe care l-a primit când s-a căsătorit cu prinţul Veneţiei şi Piemontului, Emanuele Filiberto, în 2003. Dar primul lucru pe care ţi-l va spune este “sunt mama a două prinţese”.

“Căsătoria şi copiii reprezintă o schimbare uriaşă pentru orice femeie. Ceea ce, într-adevăr, mi-a schimbat viaţa, este naşterea celor două fete”, spune ea.

“M-am căsătorit cu un bărbat pe care îl iubesc şi care este, de asemenea, o persoană publică. Îi respect acea parte a vieţii şi este fascinant să cunoşti oameni interesanţi, însă monarhia italiană nu mai există, aşa că muncim ca orice bărbat şi orice femeie,” explică prinţesa.

Emanuele, al cărui bunic, Umberto al II-lea, a fost ultimul rege al Italiei, lucrează în finaţe. Actriţa şi soţul ei conduc “The Prince of Venice Foundation” (Fundaţia Printului Veneţiei), o organizaţie caritabilă care promovează diversitatea culturală; între timp, Clotilde lucrează la un program care se ocupă de educaţia şi sănătatea copiilor. “A fi de viţă nobilă este doar una din dimensiunile unei vieţi care este oricum, numai unidimensională, nu. Viaţa mea e plină. Fac parte din mai multe lumi şi încerc mereu să le unesc într-una.”

Pentru spectacol, Clotilde dansează şase ore pe zi şi se gândeşte numai la interpretarea ei. “Învăţ să mă exprim cu ajutorul corpului. Ca actriţă, acesta este un lucru pe care am vrut mereu să-l fac. Sunt lucruri ce nu pot exprimate întotdeauna uneori în filme sau pe care chiar nu le pot reda în teatrul clasic. “

Anul viitor, prinţesa va juca în filmul “Tous les Soleils”, care cere o formă diferită de interpretare. “În acest film, mi-am exprimat emoţiile adânci într-un alt mod. Este un film foarte frumos şi foarte uman despre dragoste şi despre felul în care se întâlnesc oamenii care nu ar trebui să se întâlnească, dar se întâmplă asta, pentru că viaţa este mai presus de ei.”

Deloc surprinzător, mulţimea de spectatori de la Crazy Horse din Paris este din ce în ce mai mult formată din femei. Clotilde a asistat la mai multe spectacole înainte să decidă că vrea să fie pe scenă. “De fiecare dată când am văzut un show, mi-am dat seama ce norocoase suntem să fim femei. Este un dar extraordinar”, spune Clotilde.

Parţial, interpretarea ei este defensivă.”Iau poziţie împotriva extremismului religios, care deseori transformă femeile în victime.”
În cele din urmă, Clotilde are controlul asupra imaginii pe care o interpretează. Prinţesa mărturiseşte că, atunci când vorbeşte în engleză, se gândeşte la Lady Gaga.” Puterea şi libertatea ei… Ar fi grozavă pentru cabaret! ” Ce show ar fi: prinţesa şi doamna (Lady)!”

Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă