10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCum se explică succesul lui Charlie Sheen

Cum se explică succesul lui Charlie Sheen

Charlie Sheen, cel mai bine plătit actor de seriale, se bucură de un succes uriaş după concedierea sa de către postul CBS. Noul lui show-ul pe internet are audienţe neaşteptate, iar biletele pentru viitorul turneu nord-american se vând la suprapreţ.

 

La 45 de ani şi după câteva roluri remarcabile – în drama de război „Platoon”, în seria „Wall Street” a lui Oliver Stone, dar şi în serialul care i-a adus popularitatea mondială, Charlie Sheen a ajuns clientul presei de scandal, din cauza stilului de viaţă turbulent şi a numeroaselor probleme pe care le-a avut de-a lungul anilor cu justiţia – droguri, prostituţie şi violenţă domestică. Recent concediat de producătorii serialului „Doi bărbaţi şi jumătate/Two And A Half Men” din cauza „conduitei periculos de autodistructive”, Sheen continuă însă să se bucure de popularitate şi să bată noi recorduri de audienţă.

1,8 milioane de dolari pe episod

Pentru rolul burlacului afemeiat din „Doi bărbaţi şi jumătate”, Charlie Sheen ajunsese să încaseze uriaşa sumă de 1,8 milioane de dolari pe episod. În ciuda ieşirilor violente şi a scandalurilor iscate, producătorii Warner Bros. şi-au arătat totuşi toleranţa faţă de actorul ce reuşea să strângă în faţa televizoarelor circa 15 milioane de telespectatori săptămânal. Bună-voinţa s-a terminat însă la începutul acestei luni, când actorul a lansat în timpul unei emisiuni radio o serie de injurii şi de atacuri antisemite la adresa lui Chuck Lorre, producătorul serialului, ceea ce a dus la concedierea starului.

„Starea fizică a actorului şi comportamentul său au afectat producţia serialului în mod repetat şi semnificativ”, au spus avocaţii grupului Warner, care au făcut apel la prietenii starului să-l interneze într-o clinică de dezintoxicare. În opinia re-pre-zen-tan-ţilor companiei, „grupul Warner Bros. a luat singura decizie responsabilă care se impunea. Warner Bros. nu doreşte, nu poate şi nu trebuie să continue să acţioneze ca şi cum nimic nu se întâmplă atunci când domnul Sheen se autodistruge în faţa lumii întregi”.

Cu doar câteva zile înaintea concedierii, Sheen pierduse custodia gemenilor săi, la cererea soţiei Brooke Mueller, cu care se află în divorţ, în urma unor acuzaţii de violenţă conjugală.

2 milioane de admiratori pe Twitter şi o emisiune pe internet

În plin vârtej diplomatic, Charlie Sheen, care a dat în judecată Warner Bros., cerând daune de 100 milioane dolari pentru încetarea abuzivă a contractului, nu pare impresionat de bătăliile pierdute şi a intrat în câteva proiecte de anvergură.

Starul şi-a deschis un cont pe Twitter, care a făcut senzaţie pe internet, având deja peste 2,1 milioane de admiratori. În doar o zi de la lansare, Sheen a depăşit un million de utilizatori, ceea ce l-a propulsat în Cartea Recordurilor.

Câteva zile mai târziu, actorul a lansat şi un program de o oră, difuzat exclusiv pe internet- „Sheen’s Korner”. În timpul programului, în direct, actorul şi-a arătat noul tatuaj, „winning/ învingând”, cuvânt pe care îl consideră reprezentativ pentru perioada de „război” prin care trece, singur împotriva tuturor. (Ulterior, marii producători de maşini i-au plătit sume uriaşe pentru a folosi pe twitter în postări cuvântul „winning”.) În aceeaşi emisiune Sheen a afirmat că prin venele sale curge „sânge de tigru” şi şi-a declarat admiraţia pentru actorul Sean Penn. Succesul înregistrat a fost neaşteptat, emisiunea fiind urmărită live de 113.000 de utilizatori şi ulterior de alte două milioane de persoane.

Turneu sold-out

Mai mult decât atât, actorul se pregăteşte să plece luna viitoare într-un amplu turneu pe continentul nord-american cu o serie de show-uri de comedie, care se vor juca cu casa închisă. În primele două oraşe – Chicago şi Detroit – biletele, cu preţuri între 35 şi 80 de dolari, s-au vândut în primele 20 de minute. Actorul a anunţat că va dona un dolar la fiecare bilet vândut pentru victimele cutremurului din Japonia. Tichetele se vând deja la supra-preţ pe site-urile de licitaţii, ajungând până la 400 de dolari.

„Concedierea l-a făcut şi mai popular”

„Concedierea l-a făcut şi mai popular pentru că îşi apără drepturile şi nu se lasă călcat în picioare”, a declarat Joey Scoleri, vice-preşedintele Live Nation, organizatorii turneului. Jur-na-liştii americani pun popularitatea lui Sheen pe seama faptului că în cultura pop americană băieţii răi au fost întotdeauna iubiţi.

FILMOGRAFIE

Charlie Sheen este fiul veteranului actor Martin Sheen, alături de care a şi apărut în câteva pelicule, printre care filmul- cult al anilor ’90 „Wall Street”, semnat de Oliver Stone.

Primul rol, dar unul mic, l-a obţinut la doar 9 ani, în pelicula „The Execution of Private Slovik”.

Ca elev, a produs şi a jucat în câteva filme de amatori împreună cu prietenii săi, printre care Rob Lowe şi Sean Penn.

Cu câteva săptămani înainte de absolvirea liceului, a fost exmatriculat pentru absenţe şi comportament necorespunzător.

Primul rol major a fost de elev de liceu in filmul „Red Dawn” (1984).

Marea intrare în cinematografie s-a petrecut în 1986, când a interpretat un rol în filmul de Oscar „Platoon”, regizat de Oliver Stone.

După „Wall Street”, Sheen a fost în cărţi pentru rolul din „Născut pe 4 iulie”, însă Stone l-a preferat pe Tom Cruise, ceea ce a dus la o ruptură profesională a relaţiei dintre cei doi.

La începutul anilor ’90 a fost un actor de top în box office cu roluri bune în „Young Guns” (1988), „Major League”(1989) şi „Hot Shots” (1991).

Ln mijlocul anilor ’90 cariera sa a ajuns in impas.

În 2003 a primit rolul care avea să-i relanseze cariera în sitcomul „Doi bărbaţi şi jumătate”.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă