Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Moaștele Sfântului Spiridon vor fi aduse sâmbătă la București

Credincioșii prezenți în București vor avea ocazia să viziteze, sâmbata aceasta, moaștele Sfântului Spiridon, în intervalul orar 7:00 – 14:00.

Share

Emanoil Ursache 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2019 - 00:09

Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat, ieri, că racla cu mâna dreaptă a Sfântului Spiridon va fi adusă pe Colina Bucuriei de lângă Catedrala Patriarhală, potrivit Agerpres.

De la ora 14:30, delegaţia Mitropoliei de Corfu (n.r. – situată pe o insulă din Grecia) va pleca spre Iaşi cu moaștele, la manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfântul Spiridon este cunoscut şi sub numele de „Sfântul Călător” sau „Sfântul care îşi părăseşte racla”. Asta datorită minunii anuale care se petrece la picioarele sale. Mai precis, papucii săi din mătase se tocesc în mod miraculos. 

„Cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, o delegaţie a Mitropoliei de Corfu, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Nectarie, va aduce în România, spre închinare, în perioada 11-17 octombrie, mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni. În acest context, în ziua de sâmbătă, 12 octombrie, în intervalul orar 7,00-14,00, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni, va fi aşezată, spre închinare, în baldachinul special amenajat de pe Colina Bucuriei, lângă Catedrala Patriarhală. La ora 14,30, delegaţia Mitropoliei de Corfu va pleca spre Iaşi, la manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva”, au precizat reprezentanţii Patriarhiei Române, potrivit sursei menționate.

Comentarii

loading...