Lumea teatrului românesc este în doliu. Un îndrăgit actor a încetat din viață

Actorul botoşănean Ion Apostoliu a plecat luni la ceruri. Trupul neînsufleţit al acestuia fost depus la Biserica Roset de pe Bulevardul Mihai Eminescu din Botoşani, iar înmormântarea va avea loc joi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 15:55

Îndrăgitul actor s-a stins într-un spital din Iaşi, după ce în urmă cu câteva luni a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă. Ion Apostoliu s-a născut pe 10 ianuarie 1937 şi a slujit teatrul cu dăruire şi profesionalism. În octombrie 2006, Ion Apostoliu a primit titlul de „Societar de Onoare al Teatrului Eminescu”, un „gest de preţuire a unei activităţi prodigioase”, aşa după cum declara atunci Traian Apetrei, directorul teatrului.

Nea’ Jan, aşa cum îi spuneau toţi cei cu care a lucrat şi care l-au apreciat, a traversat viaţa zâmbind către sine şi către spectatori. „De pe scândura scenei a fermecat cu rolurile pe care le-a interpretat mii, zeci de mii de botoşăneni şi de români, în general! A urcat pe scena din ceruri şi, sigur, îi va înveseli pe îngeri şi chiar pe Dumnezeu! Între o glumă, o vorbă de duh şi-o replică dintr-o piesă de teatru, nea’ Jan a scris istorie în teatrul botoşănean. Dumnezeu să-i preţuiască rolurile de pe scena pământeană precum şi pe cele pe care le va primi Acolo, Sus!”, acesta este mesajul postat pe pagina de facebook a instituţiei, infomrează monitorulbt.ro.

Comentarii