15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăLimba Română, predată online pentru străini la Institutul Cultural Român, din 15...

Limba Română, predată online pentru străini la Institutul Cultural Român, din 15 februarie

O nouă serie de cursuri de limba română, predată ca limbă străină, este organizată exclusiv online de Institutul Cultural Român (ICR), prin intermediul platformelor Zoom sau Google Meet. Cu o experiență de peste 13 ani în organizarea de cursuri de limbă română pentru străini la București, Institutul Cultural Român și-a adaptat oferta educațională la condițiile impuse de reglementările în vigoare, oferind cursuri pentru toate nivelurile (începător, intermediar și avansat) în mediul online.

Doritorii pot opta pentru un modul de limba română cu o durată totală de 40 de ore, fie dimineața (între orele 9.30-11.30 EET), fie seara (între orele 18.30-20.30 EET), în perioada 22 februarie – 29 aprilie 2021.

Data limită pentru înscriere este 15 februarie 2021.

Pentru a evalua nivelul de cunoaștere a limbii române, candidații înscriși vor da un test de nivel, via e-mail, detaliile stabilindu-se ulterior înscrierii. Conform rezultatelor evaluării, grupele de studiu vor fi împărțite pe niveluri: preintermediar (A2), intermediar (B1, B2) și avansat (C1, C2).

Important! Participanții care nu sunt familiarizați cu limba română (nivelul A1) nu vor da testul de nivel.

Taxa de înscriere pentru un modul de 40 de ore de curs este de 150 EUR sau 750 RON, achitați prin transfer bancar. În acest preț sunt incluse testul de nivel și materialul folosit pentru fiecare nivel.

Grupele vor cuprinde între 6 și 12 cursanți. Pentru a se putea forma o grupă pentru fiecare nivel, numărul minim este de șase participanți.

Cursurile pentru toate nivelurile (începător, intermediar și avansat) sunt în conformitate cu reglementările și principiile emise de Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi: învățare, predare, evaluare.

Orarul cursurilor de limba română

A. Cursuri extensive, dimineața (9:30 – 11:30) – modul de 40 de ore

22 februarie – 28 aprilie, luni și miercuri, între orele 09:30 – 11:30 EET, nivel începător A1 şi nivel preintermediar A2.

23 februarie – 29 aprilie, marți și joi, între orele 09:30 – 11:30 EET, nivel intermediar B1-B2.

B. Cursuri extensive seara (18:30 – 20:30) – modul de 40 de ore

22 februarie – 28 aprilie, luni și miercuri, între orele 18:30 – 20:30 EET, nivel începător A1 și nivel preintermediar A2.

23 februarie – 29 aprilie, marți și joi, între orele 18:30 – 20:30 EET, nivel intermediar B1-B2 şi nivel avansat C1.

Data limită de înscriere: 15 februarie. Testarea de nivel va avea loc în data de 16 februarie, ora 12.00, via e-mail.

Desfăşurarea cursurilor: ONLINE (folosind platformele Zoom și Google Meet)

Formularul de înscriere poate fi trimis la una dintre următoarele adrese de e-mail:limbaromana@icr.ro,oana.dragnea@icr.ro,roxana.morteanu@icr.ro.

*** Formularul de înscriere este disponibil în documentele atașate.

Costuri: Taxa de înscriere pentru un modul de 40 de ore de curs este de 150 de euro sau 750 de RON.

În acest preț sunt incluse testul de nivel și materialul folosit pentru fiecare nivel.

Condiţii de achitare a taxei de participare:

Taxa de participare trebuie achitată integral în prima săptămână de la începerea cursului. Numele participantului şi „Institutul Cultural Român” trebuie să fie menţionate în toate actele de transfer bancar. Comisionul bancar perceput pentru efectuarea transferului taxei de participare va fi plătit de către participant.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă